Kanada'yı Yenen Avustralya İle Çin'i Yenen İspanya Yarı Finalde

Kanada'yı Yenen Avustralya İle Çin'i Yenen İspanya Yarı Finalde

Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası çeyrek final karşılaşmasında, Avustralya, Kanada'yı 63 - 52, İspanya da Çin'i 71 – 56 yenerek adlarını yarı finale yazdırdılar.Ülker Sports Arena’da oynanan günün ilk maçında Avustralya, Kanada...

Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası çeyrek final karşılaşmasında, Avustralya, Kanada'yı 63 - 52, İspanya da Çin'i 71 – 56 yenerek adlarını yarı finale yazdırdılar.

Ülker Sports Arena’da oynanan günün ilk maçında Avustralya, Kanada ile karşı karşıya geldi. Avustralya ilk periyotta zorlanmasına rağmen Kanada’yı 63-52’lik skorla mağlup etti.

Dengede başlayan mücadelenin başında Gaucher, Nurse ve Tatham ile basketler bulan Kanada, 4. dakikada durumu 2-6 yaptı. Marianna Tolo’nun serbest atışlarıyla skor üreten Avustralya, Penny Taylor’ın da basketleriyle durumu 9-9’a getirdi. İlk periyotu Avustralya, Leilani Mitchell’ın üç sayı isabetiyle 19-17 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin başında Mitchell, Tolo ve Francis üçlüsüyle 7-1’lik seri yakalayan Avustralya, farkı da 8 sayıya çıkarttı (26-18). Mola alan Kanada, ara sonrasında Miranda Ayim ile rakibinin serisini bozdu. Ancak hücumları iyi organize eden Avustralya, 18.dakikasını 31-20 üstün geçtiği mücadelede ilk yarıyı 36-24 önde kapattı.

Üçüncü periyotta Marianna Tolo ile boyalı alanı iyi kullanan Avustralya, 22.dakika sonunda 39-24’lük skorla 15 sayılık farkı yakaladı. Hücumda skor üretmekte zorlanan Kanada, Kia Nurse ve Katherina Plouffe ikilisiyle basketler buldu ve durumu da 41-31’e getirdi. Son 10 dakikalık bölüme 51-35 üstün giren Avustralya, dördüncü çeyreğe hücumda tutuk başlamasına karşın savunmadaki gayretiyle aradaki farkın kapanmasına engel oldu. Ancak 36.dakikayı Phillips’in basketiyle 61-43 önde geçen Avustralya, maçtan da 63-52 galibiyetle ayrıldı.

Avustralya adına Erin Phillips 16 sayı- 3 ribaund ile takımının en etkili ismi olurken, Marianna Tolo 13 sayı- 9 ribaund ve Leilani Mitchell da 10 sayı- 4 ribaund- 2 asistle maçı tamamladı.

Kanada’da ise Miranda Ayim 11 sayı- 7 ribaund- 1 asistle takımının skor yükünü çekerken, Katherine Plouffe de 10 sayıyla çift haneli rakamlara ulaştı.

İSPANYA, ÇİN ENGELİNİ RAHAT GEÇTİ: 71 – ÇİN

İspanya, Ülker Sports Arena’da oynanan ikinci çeyrek final mücadelesinde baştan sona üstün bir oyun sonunda Çin’i 71-56’lık skorla mağlup etti.

Sancho Lyttle’ın sayılarıyla oyuna iyi başlayan İspanya, Torrens ile Xargay’ın da basketleriyle [Ispanya-Cin-20141003-1] 6.dakikada 9 sayılık farkı yakaladı (14-5). Hücumda skor üretmekte zorlanan Çin karşısında oyunun kontrolünü elinden bırakmayan İspanya, ilk çeyreği 20-9 önde kapattı. İkinci periyotun başında Pascua ve Torrens ile basketler bulan İspanya, aradaki farkı da açtı. Sarı-Kırmızılılar, devre sonunda soyunma odasına 35-17 üstün giden taraf oldu.

Mücadelenin üçüncü periyotunda da oyun disiplininden kopmayan İspanya, Torrens, Lyttle ve Dominguez’in de sayılarıyla hücumları iyi değerlendirdi. Top kayıpları nedeniyle organize olamayan Çin ise savunmada rakibini durdurmakta zorlandı. Son 10 dakikalık bölüme 56-35 üstün giren İspanya, karşılaşmanın dördüncü çeyreğinde de oyunun kontrolünü elinden bırakmadı. 36. dakikada durumu 63-39’a getiren İspanya, maçtan da 71-56 galibiyetle ayrılarak yarı finale yükselme başarısı gösterdi.

İspanya cephesinde Sancho Lyttle 24 sayı- 7 ribaund- 1 asistle galibiyetin mimarı olurken, Alba Torrens de 17 sayı- 5 ribaund- 5 asistle mücadeleyi noktaladı.

Çin’de ise Mengran Sun ile Meng Li, 10’ar sayıyla çift haneli rakamlara ulaştı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.