Kamuda Yakıt Dahil Araç Kiralama Dönemi Bitti

Kamuda Yakıt Dahil Araç Kiralama Dönemi Bitti

Bakanlar Kurulu’nun Hizmet Alımı Yöntemiyle Taşıt Edinilmesine İlişkin Esas ve Usullerde yaptığı değişiklik ile yakıtlı araç kiralama uygulaması kaldırıldı. Yapılan değişiklikle taşıtlar, yakıt hariç, şoförlü veya şoförsüz...

Bakanlar Kurulu’nun Hizmet Alımı Yöntemiyle Taşıt Edinilmesine İlişkin Esas ve Usullerde yaptığı değişiklik ile yakıtlı araç kiralama uygulaması kaldırıldı. Yapılan değişiklikle taşıtlar, yakıt hariç, şoförlü veya şoförsüz olarak dilenilebilecek.

Bakanlar Kurulu’nun Hizmet Alımı Yöntemiyle Taşıt Edinilmesine İlişkin Esas ve Usullerde yaptığı değişiklik Resmi Gazete'de yayınlandı. Yayınlanan düzenleme göre, şoförlü araç kiralamada şoför ücreti asgari ücretin yarıdan fazlasını geçemeyecek. Kanunla belirtilen 1 ve 2 cetvellerde yer alan makamlar için satın alma yöntemi tercih edilecek.

Resmi Gazetede yayımlanan değişiklik şöyle:

MADDE 1 – 17/3/2006 tarihli ve 2006/10193 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan Hizmet Alımı Yöntemiyle Taşıt Edinilmesine İlişkin Esas ve Usullerin 6’ncı maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Taşıtlar, yakıt hariç, şoförlü veya şoförsüz olarak dilenilebilecektir.”

MADDE 2 – Aynı Esas ve Usüllerin 6’ncı maddesine aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

(2) Genel yönetim kapsamındaki kamu idareleri ile bu idarelere bağlı döner sermayelerin (Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği ile TBMM Genel Sekreterliği hariç) hizmetleri için ihtiyaç duyulan binek station-wagon, arazi binek, kaptı kaçtı, panel ve pick-up tipi taşıtların hizmet alımı yöntemiyle ediniminde;

(a) Şoför giderleri hariç yapılan taşıt kiralamalarında aylık kiralama bedeli (katma değer vergisi hariç, her türlü bakım-onarım, sigorta ve benzeri giderleri dahil) taşıtın Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği tarafından yayımlanan ve harcama talimatının verildiği yılın ocak ayı itibariyle uygulanacak Motorlu Kara Taşıtları Kasko Değer Listesinde yer alan kasko sigortası değerinin yüzde 2’sini aşmayacaktır.

(b)Şoför giderleri dahil yapılan taşıt kiralamalarında aylık kiralama bedeli, (a) bendine göre tespit edilerek tutara yürürlükteki brüt asgari ücretin yüzde elli artırımlı tutarının ilave edilmesi suretiyle hesaplanacak tutarı aşmayacaktır.

( c) İkinci fıkranın a bendinde belirlenen oranı idareler ve taşıt cinsleri itibariyle yüzde 20’ye kadar artırmaya ve eksiltmeye Maliye Bakanlığı yetkilidir.

(d) Birinci fıkra çerçevesinde hizmet alımı yöntemiyle edinilemeyen taşıtlar ile kanuna bağlı (1) ve (2) sayılı cetvellerde yer alan makam ve hizmetler için edinilecek taşıtların temininde satın alma yöntemi tercih edilecektir.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.