Kamplarda insani  dram yaşanıyor

Kamplarda insani dram yaşanıyor

Saadet Partisi GİK Üyesi Necati Eroğlu, Lübnan’daki kamplarda yaşam mücadelesi veren Filistinlilerin büyük bir insanı dram yaşadığını belirterek, buradaki insanların Türkiye’den ve diğer İslam ülkelerinden yardım beklediğini söyledi

Filistin topraklarında terör devleti İsrail'in 1948'de bağımsızlığını ilan etmesiyle göç etmek zorunda kalan binlerce Filistinli, Lübnan'da Birleşmiş Milletler’in (BM) belirlediği dar alanlara kurulan kamplarda yaşam mücadelesi veriyor. Kamplarda yaşam mücadelesi veren Filistinlilerin yaşadığı dram karşısında İslam dünyası ise sessizliğini koruyor. Türkiye’den giden vakıfların çalışmaları ise yaraların sarılması konusunda yeterli olmuyor. Filistinliler, aynı hassasiyeti diğer Müslüman ülkelerinin de göstermesini bekliyor. Beyrut’taki kamplarda inceleme ve yardım faaliyetleri yürüten Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Necati Eroğlu, bölgede tam anlamıyla bir insanlık dramı yaşandığını diye getirdi.

3-2.jpg

MÜLTECİ KAMPLARINDA AĞIR BİR DRAM YAŞANIYOR!

Saadet Partisi, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Anadolu Gençlik Derneği (AGD) olarak Beyrut’taki kamplara gittiklerini söyleyen Eroğlu, bölgede yaşanan insani dramın yürekleri dağladığını söyledi. Kamplarda çok üzücü hadiselerle karşılaştıklarını kaydeden Eroğlu, şunları kaydetti: “Çok zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Filistinliler artık dünyadan da Müslümanlardan da umudunu kesmişler. Şartlar o kadar ağır ki başta kaldıkları ev genelde 15-20 metrekare sanki mağara gibi havasız ve güneş görmüyor. Evlere tüneller gibi yerlerden geçerek ulaşabiliyorsunuz. Suyu olan çok az aile var. Denizin tuzlu suyuyla abdest aldık. O suyu da tankerler parayla veriyor ve ilkel hortumlarla tünel gibi yerlerden ulaştırmaya çalışıyorlar. Yani su sorunu çok büyük. Kamplar hijyenik değil, çöpler adeta sokaklara taşmış durumda. Yeme-içme ihtiyacı yardımlarla giderilmeye çalışılıyor. Sağlık sorunları var. Kimlikleri ve pasaportları yok. Bazılarının Beyrut’un göbeğinde zenginlere gidip bakıcılık yaptıklarını ve 50 dolar ücret aldıklarını söylediler. Yeterince beslenmiyorlar. O kadar sorun yaşıyorlar ki orada tam bir insanlık dramı var. Filistin kamplarında yaklaşık 1 milyon Filistinlinin ve Bangladeş, Suriye gibi ülkelerden gelen insanların olduğu söylediler. Kamplar tam bir mahşer alanı gibi. Suriyelilerin nüfusu 2 milyon civarındaymış. Onların da sorunları çok fazla”

MÜSLÜMAN ÜLKELER DUYARSIZ KALMAMALI

Kamplardaki Filistinli yetkililerin beklentilerini ve düşüncelerine de değinen Eroğlu, “Filistinli yetkililerle yaptığımız görüşmelerde, bizden beklentileri olduğunu belirtiyorlar. Mescid-i Aksa’nın hatrına hem Filistin hem de kampları gündemde tutmamızı bekliyorlar. Filistin halkı olarak Türkiye’yi ve Müslümanları çok seviyorlar. Ancak kendilerine olan destek noktasında Müslüman devletlerin politikalarını yeterli görmüyorlar. Türkiye’den başka kendileriyle ilgilenen ülkenin olmadığını söylüyorlar. Bu anlamda sorunlarının daha çok gündeme gelmesini istiyorlar. Bizim Saadet Partisi, Cansuyu Derneği ve AGD olarak orada olmamıza çok sevindiler. Su, sağlık, gıda, elektrik gibi sorunlarının gündeme gelmesini ve bu sorunların çözülmesini bekliyorlar” ifadelerini kullandı.

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.