Kamer Genç: Sövmedim, İftira Atıyorlar

Kamer Genç: Sövmedim, İftira Atıyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a sövmediğini, fakat 'sövdü' diye savcılığa dava açtıklarını ileir sürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a sövmediğini, fakat 'sövdü' diye savcılığa dava açtıklarını ileir sürdü. Genç, “Bunları seven insanlar var. 'Kamer Genç nasıl Emine Erdoğan’a sövdü' diye yarın öbür gün bana saldıracaklar. Bu iftira atmanın anlamı; 'gitsin Kamer Genç’e saldırsınlar' ” dedi.

CHP heyetiyle birlikte Amerika’ya gitmek için Atatürk Havalimanı’na gelen Kamer Genç, Japonya Milli Günü’ndeki tutumuyla ilgili konuştu.

“Kemal Kılıçdaroğlu ile bu konuda konuştunuz mu?” sorusuna Genç, “Anormal bir şey olsa ben Genel Başkan'a gider 'böyle bir durumum var' derim. Yok böyle bir şey arkadaşlar. Ben milletvekili olarak 30 senedir yabancı elçiler beni milli kurtuluş günlerine davet ederler. O davette önce ev sahibi elçi çıkar usulen küçük bir konuşma yapar, arkasından orada Türkiye temsil yetkisi olan bakan yada o seviyedeki biri de ufak bir konuşma yapar. Başkasının karısı gelip orada konuşamaz. Bu başbakanın da, cumhurbaşkanının da bakanın da karısı olabilir. Görüyorsunuz, Türkiye’yi çok hor kullanıyorlar. Kaynaklarını hor kullanıyorlar. Bunlar neden benim üzerime geliyor? Ben bunların yolsuzluklarını her kanunsuzluklarını gördüğüm zaman yüzlerine vuruyorum. Ne diyorlar ‘bunu bir an önce temizleyelim’ bütün mesele bu.” dedi.

“Sizi tehdit ediyorlar mı?” sorusu üzerine Genç, “ Etmiyorlar mı? Ben Emine Erdoğan’a sövmediğim halde savcılığa 'sövdü' diye dava açıyorlar. Bunları seven insanlar var. ‘Kamer genç nasıl Emine Erdoğan’a sövdü’ diye yarın öbür gün bana saldıracaklar. Bunun hesabı bu. Bu iftira atmanın anlamı 'gitsin Kamer Genç’e saldırsınlar.' ”

ALKOL KULLANMAK KÖTÜ BİR ŞEY DEĞİL

“Eski bir arkadaşınız meclisteki odanıza minibar kurduğunuzu iddia etti, doğru mu?”şeklindeki soru üzerine, “

"Oğlum git ara. Git ara oğlum. Benim yerim açık orada. Alkolde kullanabilirim. Alkol kullanmak kötü bir şey değil ki. Meclis'te kullanmıyorum. Orası benim özel bürom devlet dairesi değil.” cevabını verdi.

“ABD gezisinin size ödül olduğuna yönelik yorumlar var?” şeklinde bir soru üzerine Genç, bunun ödül olmadığını, gezinin 2 ay öncesinden kararlaştırıldığını aktardı. Genç sözlerini şöyle tamamladı: “Bende partinin en kıdemli milletvekillerindenim. Bende o heyete katıldım, ne ödülü? Ödül de olabilir. Türkiye’nin her tarafından vatandaşlar bana telefon ediyor, beni desteklediklerini söylüyor. Çünkü ben bir şey söylemedim. Tayyip Erdoğan öyle bir diktatör olduğunu söylüyor ki, ‘kimse benim karşımda konuşamaz.’ Sen kimsin ya daha dün geldin, nere mezunu olduğun belli değil, bilgin yok kültürün yok. Devleti talan ediyorsun. 1,5 katrilyon yakın örtülü ödenek kullanıyorsun. Senin babanın malı mı? Devletin parası keyfi şekilde kullanıyor. Memleketin ordusunu, deniz, hava kuvvetlerini çökerttiler. Yarın Yunanistan bu memlekete saldırdığında kim gidecek Tayyip’in peşinden.”
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.