Kamer Genç: Erdoğan’ın Tbmm Üyeliği Sona Erdi, Dolayısıyla Hükümet Düştü

Kamer Genç: Erdoğan’ın Tbmm Üyeliği Sona Erdi, Dolayısıyla Hükümet Düştü

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildiği için Anayasa'ya göre TBMM üyeliğinin sona erdiğini, dolayısıyla hükümetin düştüğünü söyledi. TBMM'de düzenlediği basın toplantısında son...

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildiği için Anayasa'ya göre TBMM üyeliğinin sona erdiğini, dolayısıyla hükümetin düştüğünü söyledi.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında son gelişmeleri değerlendiren Kamer Genç, hükümetin düştüğü durumlarda TBMM gündeminin de buna göre düzenlenmesi gerektiğini belirterek, böyle bir durumda Meclis’te sadece içtüzük ve anayasa görüşmelerinin yapılabileceğini öne sürdü.

Onun için bugün ki Genel Kurul’da torba kanun tasarısı çalışmalarının da yapılamayacağını dile getiren Kamer Genç, Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu'nun 15. maddesini dikkat çekti. Genç, "Bu fotoğraflar nereden çıktı. Usulüne uygun olmayan oy pusulaları nedeniyle seçim iptal edilmeli. Bu yönde de bir başvuru yapacağım." dedi.

CHP'Lİ VEKİLLERİN KURULTAY ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, yeni bir Başbakan ataması gerektiği görüşünü aktaran CHP’li Genç, bazı milletvekillerinin kurultay çağrısı yaptığını hatırlatması üzerine "Ben bu kurultay talep eden arkadaşların seçimlerde bir yerde çalıştıklarını görmedim. O kadar rejimi tehlikeye sokan, yolsuzlukları konu alan kanunlar geçerken TBMM çalışmalarına da katılmadılar. Genel Başkan başarısız değil. Ben de gezdim. Bazı yerlerde MHP'li arkadaşlar çalışmadılar, oy da vermediler, gidip Tayyip'e oy verdiler. Yeterli sayının bulunması durumunda kurultay elbette yapılır." karşılığını verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.