Kamboçyalı Tenisçi, Doping Gerekçesiyle Asya Oyunları'ndan Diskalifiye Edildi

Kamboçyalı Tenisçi, Doping Gerekçesiyle Asya Oyunları'ndan Diskalifiye Edildi

Asya Olimpiyat Komitesi (OCA) Kamboçya’nın Asya Oyunları'nda mücadale eden tenisçisi Yi Sophany’nin doping aldığı gerekçesi ile diskalifiye edildiğini açıkladı.OCA’nin Sağlık Komitesi ve Anti-Doping Komisyon’nun G. Kore’de düzenlenen...

Asya Olimpiyat Komitesi (OCA) Kamboçya’nın Asya Oyunları'nda mücadale eden tenisçisi Yi Sophany’nin doping aldığı gerekçesi ile diskalifiye edildiğini açıkladı.

OCA’nin Sağlık Komitesi ve Anti-Doping Komisyon’nun G. Kore’de düzenlenen Asya Oyunları öncesi oyunculardan aldığı örneklerden yaptırdığı doping testinde Kamboçyalı tenisçi Yi Sophany’nin sonucunun pozitif çıktığı belirtildi. Bunun üzerine OCA, Kamboçyalı tenisçiyi Asya Oyunları'ndan diskalifiye kararı aldı.

OCA Anti-Doping Komisyonu’ndan yapılan açıklamada Kamboçyalı tenisçi’nin pozitif çıkan raporunu Kamboçya otoritelerine, Asya ve Uluslararası Tenis Federasyonu’na ve Dünya Anti-Doping Ajansı’na gönderileceği belirtildi.

Kamboçya Olimpiyat Oyunları Genel Sekreteri Vat Chamroeun konu ile alakalı yaptığı açıklamada, Si Sophany’nin doping testinin pozitif çıkması yediği bir yemekten kaynaklanmış olabileceğini söyledi. Chamroeun, Asya Oyunları öncesi bütün sporcularına doping ile ilgili seminerler verdiklerini belirtti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.