Kamboçya’da Her Yıl 3 Bin Kişi Aıds’ten Ölüyor

Kamboçya’da Her Yıl 3 Bin Kişi Aıds’ten Ölüyor

Kamboçya AIDS ile Mücadele Kurumu’nun paylaştığı bilgilere göre her yıl yaklaşık 3 bin Kamboçyalı AIDS hastalığından ölüyor.Basın toplantısında konuşan AIDS ile Mücadele Kurumu Başkanı Ieng Mouly, Kamboçya’da her yıl yaklaşık...

Kamboçya AIDS ile Mücadele Kurumu’nun paylaştığı bilgilere göre her yıl yaklaşık 3 bin Kamboçyalı AIDS hastalığından ölüyor.

Basın toplantısında konuşan AIDS ile Mücadele Kurumu Başkanı Ieng Mouly, Kamboçya’da her yıl yaklaşık 3 bin AIDS hastasının yaşamını yitirdiğini ve 800 kişinin de hastalığa yakalandığını belirtti.

AIDS hastalığının Kamboçya’daki kötü tablosuna rağmen Leng Mouly, ülkede hastalık ile başarılı bir şekilde savaşıldığını ifade etti. Mouly, 1998’de Kamboçya’da AIDS yaygınlık oranı yüzde 2,5 iken; 2013’te bunun yüzde 0,7’ye düştüğünü ve 2014’te ise yüzde 0,4’e düşeceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Bu arada the Global Fund adındaki yardım kuruluşu, Kamboçya’ya AIDS ile mücadele için yaklaşık 149 milyon ABD Doları bağışladı.

Kamboçya AIDS ile Mücadele Kurumu’nun verilerine göre şuan ülkede 6 bin 800’ü ise çocuk olmak üzere yaklaşık 70 bin AIDS hastası bulunuyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.