Kamboçya’da 1 Haftada 15 Muhalif Ve Aktiviste Tutuklama

Kamboçya’da 1 Haftada 15 Muhalif Ve Aktiviste Tutuklama

Kamboçya’da son bir haftada aralarında aktivistler, Budist rahipler ve Anamuhalefet partisi yetkililerinin de bulunduğu 15 kişi tutuklandı.Tutuklananlardan 11 kişiye şiddete bulaşmak ve devlet makamlarına hakaret etmekten birer yıl hapis cezası...

Kamboçya’da son bir haftada aralarında aktivistler, Budist rahipler ve Anamuhalefet partisi yetkililerinin de bulunduğu 15 kişi tutuklandı.

Tutuklananlardan 11 kişiye şiddete bulaşmak ve devlet makamlarına hakaret etmekten birer yıl hapis cezası verilirken aynı suçlamaların yöneltildiği 4 kişi de mahkemeye sevk edilmek üzere cezaevine gönderildi.

Tutuklananlar, Kamboçya Hükümeti'nin imar planları sonucu mağdur olan Kamboçyalı ailelere destek olmak amacıyla Phnom Penh Şehir Mahkemesi önünde eylemler düzenlemişlerdi.

Öte yandan insan hakları organizasyonlarından tutuklamalara karşı kınama açıklamaları geldi. İnsan Hakları İzleme Örgütü(HRW) Kamboçya hükümetini kınayan bir açıklama yayınlayarak ‘baskıların’ durdurulması çağrısında bulundu. Kamboçyalı 30 STK da konu ile ilgili yayınladığı bildiride bu tutuklamaların hiçbir sorunu çözmeye yardımcı olmadığını belirterek hükümeti sağduyulu davranmaya çağırdı.

Tutuklananların serbest bırakılması için 100 kişilik bir grup Kamboçya Meclisi önüne gelerek milletvekillerinden yardım istedi.

Hükümet sözcüsü tutuklamaların adli bir süreç olduğunu ifade ederek, olayın iktidar partisi ile bir alakasının olmadığını belirtti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.