Kamalak: Merhum Erbakan 9.5 Saat Etrafı Sırtlanlarla Çevrili Aslan Gibi Direndi

Kamalak: Merhum Erbakan 9.5 Saat Etrafı Sırtlanlarla Çevrili Aslan Gibi Direndi

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararları gizli olduğu için 28 Şubat sürecinde merhum Necmettin Erbakan'ın açıklama yapamadığını fakat fısıltı gazetesinin dışarıda çalıştığını, 'hoca tıpış tıpış imzaladı, hi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararları gizli olduğu için 28 Şubat sürecinde merhum Necmettin Erbakan'ın açıklama yapamadığını fakat fısıltı gazetesinin dışarıda çalıştığını, 'hoca tıpış tıpış imzaladı, hiç karşı koymadı' dediğini hatırlatarak, bunun böyle olmadığının mahkemeye gönderilen tutanaklarla ortaya çıktığını söyledi. Kamalak, "Tabiri caizse merhum hoca 9.5 saat etrafı sırtlanlar tarafından çevrilmiş bir aslan misali teslim olmuyor, direniyor, emanete sahip çıkıyor, milletin emanetini gaspçılara bırakmıyor. ‘millete güvenmek gerekiyor.’ diyor." dedi.

    Partisinin il başkanları toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kamalak, devam eden 28 Şubat Davası’na değindi. Küresel emperyalizmin içerideki gafilleri 28 Şubat’ta kullandığını kaydeden Kamalak, bu şekilde Refah-yol hükümetinin alaşağı edildiğini söyledi. Daha sonra bir takım yalanların uydurulduğunun altını çizen Kamalak, “Tam 9.5 saat süren MGK’da bu hükümeti yıkmak için, bir kısım gafiller bastırıyordu. O zaman içeride ne olup bittiğini ne yazık ki Hocamız açıklama imkanına sahip değildi. Fısıltı gazetesi çalıştırılıyor; ‘hoca tıpış tıpış imzaladı, hiç karşı koymadı, peki dedi’ diyorlardı.” diye konuştu.

    Mahkemeye sunulan MGK tutanaklarına atıfta bulunan Kamalak, şu ifadeleri kullandı: “Görüyoruz ki hoca orada yine büyük bir devlet adamı olarak ve aynı zamanda bir baba şefkatiyle uyarıyor. Diyor ki ‘dindar insandan korkmayın bir insan dinini daha çok öğrendikçe vatanını daha çok sever. Millete güvenmek gerekiyor. Demokratik kararlara saygı duymak lazımdı.’ diyordu. Ama bastırıyorlardı diğerleri. Bir tanesi ‘efendim Türkçe ezanı huşu içinde dinliyorduk.’ Milletten bu kadar kopuktu bunlar.”

    "'HOCA DİRENMEDİ' DİYENLER OLSAYDI NE YAPARLARDI"

    İçeride mücadele verilirken dışarıda bir kısım batı hayranlarının, haçlı adına Batı Çalışma Grubu'nu (BÇG) kurduğuna dikkat çeken Kamalak, grubun amacını aktardı. Erbakan'ın içeride olanları açıklama lüksüne sahip olmadığını yineleyen Kamalak, çünkü MGK kararlarının gizli olduğunu, açıklanamaz olduğunu belirtti. Merhum Erbakan’ın kuruldaki dik duruşuna vurgu yapan Kamalak, “Tabiri caizse merhum hoca 9.5 saat etrafı sırtlanlar tarafından çevrilmiş bir aslan misali teslim olmuyor, direniyor, emanete sahip çıkıyor, milletin emanetini gaspçılara bırakmıyor. ‘millete güvenmek gerekiyor.’ diyor. Yazık ki dışarıda da birileri ‘hoca direnmedi’ diyor. Acaba ‘hoca direnmedi’ diyenler ne yaparlardı. Biz Erbakan hocayı rahmetle anıyoruz.” sözlerini dile getirdi.

    "HOCA HAYATTA OLSAYDI 'ŞAHSİ HAKKIMI HELAL EDİYORUM' DERDİ"

    Kamalak, merhum Erbakan’ın kendisine yapılan haksızlıklara, küstahlıklara rağmen eğer hayatta olsaydı, bir baba şefkatiyle, kendisini darp eden evladını kurtarmak için nasıl ki baba yüreği kan ağlasa da, gözlerinden oluk oluk gözyaşı aksa da oğlunu kurtarmak için nasıl çalışıyorsa, merhum Erbakan’ın da hayatta olsaydı tekerlekli sandalyesi ile mahkemeye koşarak, ‘muhterem hakimler, bu subaylar kahraman ordumuzun bu askerleri, ne yaptığının şuurunda değiller. Bunlar gafillerdirler. Bunlar küresel emperyalizmin oyununa gelmiştir. Ben Erbakan olarak şahsi hakkımı helal ediyorum. Takdir sizin.’ ifadelerini kullanacağı kanaatinde olduğunu dile getirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.