Kamalak Bu ülkenin çılgın projelere ihtiyacı yok

Kamalak Bu ülkenin çılgın projelere ihtiyacı yok

SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI KAMALAK: ''BU ÜLKENİN ÇILGIN PROJELERE DEĞİL, AKLI BAŞINDA, AYAĞI YERE BASAN, TOPLUMUN SIKINTILARINI GİDERMEYE ÇALIŞAN PROJELERE İHTİYACI VAR''

ANKARA (A.A) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, AK Parti'nin ''2023 vizyonuyla'' ilgili, ''Bu ülkenin çılgın projelere değil, aklı başında, ayağı yere basan, toplumun sıkıntılarını gidermeye çalışan projelere ihtiyacı var'' dedi.
Kamalak, Uluslararası Basın Derneğinin Çukurambar'da bir restoranda düzenlediği kahvaltıda gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bir soru üzerine, seçimin sadece 550 milletvekilinin seçilmesinden ibaret olmadığını, Türkiye'nin yönünü belirlemesi açısından önem taşıdığını belirten Kamalak, Saadet Partisinin seçime girmeye hak kazanan 15 partiden ''istikameti, amacı, programı ve usulü bakımından farklı olduğunu'' söyledi.
''Ölümünün ardından Sayın Erbakan'ı rüyanızda gördünüz mü?'' sorusu üzerine Kamalak, Eski Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ı iki defa rüyasında gördüğünü, rüyasında kendisine parti teşkilatının durumunu sorduğunu belirtti. Erbakan'ın vefatının parti açısından önemli bir boşluk yarattığını ifade eden Kamalak, güçlü ve dinamik bir teşkilata sahip olmaları sayesinde mücadelelerini ''canla başla'' sürdürdüklerini dile getirdi.
Kamalak, ''Genel Başkanlık görevini geçici olarak mı taşıyorsunuz?'' sorusuna şu yanıtı verdi:
''Allah, 'Emaneti ehline verin' diyor. Biz Milli Görüş partisiyiz, parti içinde sadece genel başkanlık yapacak değil, Türkiye'yi yönetecek, dünyaya yön verecek, son derece kaliteli arkadaşlara sahibiz. Ben davamın bir neferiyim. Mevki, makam endişem yok. Geçmiş zaman geçmiştir, geri getiremeyiz, gelecek zaman meçhuldür bilemeyiz, dem bu demdir geleceği Allah bilir. Şu an gemiyi ben yürütüyorum.''
''AK Parti gibi Saadet Partisi’nin de 2023 vizyonu var mı?'' sorusunu cevaplandıran Kamalak, şunları kaydetti: ''2023 vizyonu bugün için topluma mesajı kalmamış olanların toplumu oyalama taktiğidir. Bu ülkenin çılgın projelere değil, aklı başında, ayağı yere basan, toplumun sıkıntılarını gidermeye çalışan projelere ihtiyacı var. Bir, terörü nasıl önleyeceksin, iki, gelir dağılımındaki adaletsizliği nasıl gidereceksin, üç, cari açığı nasıl kapatacaksın, dört, kamu borçlarını nasıl kapatacaksın? Toplum, manevi açıdan çökmüş durumda. Boşananların sayısı evlenenleri aştı. Bu çürümeyi nasıl önleyeceksin? Bu soruların yanıtlarının 2023 projesinden daha önemli olduğunu sanıyorum.''
Bazı MHP'lilere yönelik kaset iddialarıyla ilgili de Kamalak, ''Üslubumuza, ahlak ve din anlayışımıza girmez. Biz hataları örtmeye çalışırız'' dedi.
Kamalak, Fethullah Gülen'in kaset iddiaları ile ilgisinin olduğunu düşünmediğini söyledi.

YENİ ANAYASA

Mustafa Kamalak, seçim sonrası yapılması öngörülen yeni anayasaya destek verip vermeyeceklerinin sorulması üzerine, şunları söyledi:
''Bizim destek vermediğimiz anayasa eksiktir. Şu an öngörülen değişikliklerin bazıları bizim yıllar önce dile getirdiğimiz konulardır. Anayasa Mahkemesinin yapısının değiştirilmesi, yedek üyelikler, HSYK'nın yapısının değiştirilmesi de bizim fikrimiz.
Anayasanın değiştirilmesi lazım. Soru, nasıl bir anayasa? Bu ülkeyi, insanlarını, köleleştiren mi, yoksa onları özgürleştiren, haklarını ön plana çıkaran bir anayasa mı? Önemli olan bu. Bu ülkenin birliğe, huzura ihtiyacı var. Anayasadaki Cumhuriyet kavramı hariç, değiştirilemez olan diğerleriyle ilgili hükümler anayasa'dan çıkartılmalıdır. Cumhuriyet ilkesinin çıkarılmamasını doğru bulduğum için değil, ülkenin huzura ihtiyacı olduğu için söylüyorum. Birileri 'şeriatı, hilafeti getirmek istiyorlar' diyebilir. Bu da ülkenin birliğini bozar. Buna fırsat vermemek için Cumhuriyet ilkesi korunmalı, diğerleri anayasadan çıkartılmalı.''
Anayasaya konulan maddelerle ülkenin birlik ve beraberliğinin sağlanamayacağını iddia eden Kamalak, ''Eğer öyle olsaydı Osmanlı Devleti şimdi dimdik ayakta olurdu. Ortak değerler güçlendirilmeli'' dedi.
Kamalak, YGS'deki şifre iddialarının, ''Emanetin ehline verilmemiş olmasından'' kaynaklandığını söyledi. Saadet Partisinin seçimde sürpriz yapacağını belirten Kamalak, yaptırdıkları anketlerde partisinin yüzde 9 ile 12 arasında bir oy alacağının tahmin edildiğini sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.