Kamalak: Belgeyi niye imzalamışlar o zaman?

Kamalak: Belgeyi niye imzalamışlar o zaman?

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, bir gazetede yer alan 2004’teki MGK belgesiyle ilgili, “Belgenin doğru olduğu ortada” dedi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, bir gazetede yer alan 2004'teki MGK belgesiyle ilgili, “Belgenin doğru olduğu ortada” dedi. Söz konusu genelgedeki tavsiyelerin uygulanmadığı yönündeki iddialara ise Kamalak, “Niye imzalamışlar o zaman? Devlet belgesinde sahtelik mi yapılıyor?” değerlendirmesinde bulundu.

Saadet Partisi’nin genel merkezinde il başkanları ile kasım ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandıran Kamalak, söz konusu MGK belgesiyle ilgili, “Belgenin nesini tartışacaksınız? Belgenin doğru olduğu ortada. İmzalar açık. Kabul edilemez bir durumdur, kanaatimiz odur. Dik duruşun ifadesi değildir.” diye konuştu. Belgedeki tavsiye kararlarının uygulanmadığı yönündeki açıklamaların sorulması üzerine Kamalak, “Niye imzalamışlar o zaman? Devlet belgesinde sahtelik mi yapılıyor?" cevabını verdi.

"DERSHANELERLE İLGİLİ UYGULAMA 28 ŞUBAT'I HATIRLATIYOR"

Dershanelerle ilgili uygulamanın 28 Şubat sürecini hatırlattığını belirten Kamalak, “Orada nasıl ki imam hatiplere karşı bir tavır sergilenmişse, burada da dershanelere karşı benzer bir tutum söz konusudur. Bizim bu açıklamaları yaptığımızda söz konusu belgeden haberimiz yoktu. Olaylar, belgeler bizi teyit ediyor. Kabul edilemez bir durumdur, zoraki bir uygulamadır. 28 Şubat’ta imam hatiplerin ve meslek liselerinin kapatılması ile paralellik arz ediyor. Milli iradeye terstir. Kabulü mümkün olmayan bir uygulamadır. Herhalde geri adım atar diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Tasarının pazartesi Bakanlar Kurulu’na getirileceği yönündeki açıklamaları da değerlendiren Kamalak, “Gelsin, ne olur, öteki de gelmişti, MGK’ya gelmişti, Bakanlar Kurulu’na, Meclis’e gelmişti, ne oldu? Yanlış, ağır faturalara da mal olsa eninde sonunda düzeltilecektir.” şeklinde konuştu.,

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.