Kaleli'den Erdoğan'a kutlama

Kaleli'den Erdoğan'a kutlama

KTB Başkanı Kaleli: "Bu seçim halkın iradesinin Cumhurbaşkanlığı makamına doğrudan yansıması, bölgede barışa, ülkemizin aktif dış siyasetine katkı vermesi açısından, mazlumların, Hakk’ın ve haklının yanında olanların gür sesi olması açısından önemlidir"

Konya Ticaret Borsası Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, cumhurbaşkanı seçimlerinin, halkın iradesinin cumhurbaşkanlığı makamına doğrudan yansıması, bölgede barışa, ülkenin aktif dış siyasetine katkı vermesi açısından, mazlumların, Hakk’ın ve haklının yanında olanların gür sesi olması açısından önemli olduğunu bildirdi.

Kaleli, yaptığı yazılı açıklamada, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin halkın sağduyusuyla büyük bir olgunluk içerisinde gerçekleştiğini belirtti.

Türkiye’nin artık yepyeni aydınlık ve istikrarlı bir dönemi yaşayacağını ifade eden Kaleli, tarihinde ilk defa cumhurbaşkanın halkın oylarıyla seçildiği bu seçim sonuçlarının iyi okunması gerektiğini, bunun halkın önceliğinin ekonomik başarıya, demokratikleşmeye ve istikrara odaklı olduğunu göstermesi açısından iyi analiz edilmesi gerektiğini bildirdi.

12 yıllık istikrarlı ve akılcı politikaların halk tarafından çok iyi benimsendiğini, bunun sonucu 12. Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda seçildiğini vurgulayan Kaleli, şunları kaydetti:

"Bu seçimler ortalama 17 ayda bir hükümetin değiştiği Türkiye’den, seçimlerin zamanında yapıldığı istikrarlı bir Türkiye’ye geçilmesini göstermesi açısından da önemlidir. Bu seçim Türkiye’de oy sandığının itibarını yükselmesi açısından değerlidir. Bu seçim halkın iradesinin Cumhurbaşkanlığı makamına doğrudan yansıması, bölgede barışa, ülkemizin aktif dış siyasetine katkı vermesi açısından, mazlumların, Hakk’ın ve haklının yanında olanların gür sesi olması açısından önemlidir. Türkiye’nin verdiği bu ses dünyada da yankı bulacaktır."

Türkiye’nin onca baskı ve ayak oyunlarına rağmen dik duruşuyla, eskisinden daha güçlü, aktif ve demokratik olarak, ilerleme adımlarını artık daha büyük atmasının, yapısal reformlara başlamasının zamanın geldiğini ifade eden Kaleli, “Yeni Cumhurbaşkanımız ile bu yeni dönem iş dünyasına büyük moral verdi. Demokrasi kalitesi yüksek, istikrarlı bir Türkiye için artık herkesin çalışması gerekir. Güçlü bir Türkiye istikrarlı bir coğrafya, istikrarlı bir coğrafya da barış içerisinde yaşayan canlı bir ekonomi demektir" ifadelerini kullandı.  Kaleli, Türkiye Cumhuriyeti 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı kutladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.