Kahreden duyarsızlık!

Kahreden duyarsızlık!

Vatanın birliği ve bütünlüğü için canlarını ortaya koyan Güneydoğu gazileri, “Toplumda gazilerimize karşı yeterli hassasiyet gösterilmiyor. İnsanlarımızdan sadece bize saygı ve vefa göstermelerini istiyoruz” dedi

Türkiye, geçtiğimiz günlerde Ankara'da trafikte çıkan “yol vermeme” tartışmasında belden aşağısı tutmayan gazi Jandarma Astsubay Çavuş Muzaffer Oktay ile birlikte saldırıya uğrayan gazi Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Kızılkaş olayı ile çalkalandı. Saldırganların bu insanlık dışı tutumu, ülkemizde gazilere yeterince önemin verilmediğini bir kez daha gün yüzüne çıkardı.  Saldırıyı, çok ciddi şekilde lanetleyen kesimler de oldu. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Işık, Türkiye'de gazilere yeteri kadar önem verilmediğinden dert yakındı. Işık, saldıraya uğrayan gazileri ziyaret ettiklerini söyleyerek, gazilere yönelik bu çirkin saldırının el ile tutulur bir yönünün olmadığını ifade etti.

4-1-038.jpg

YURT DIŞINDA GAZİLERE ÖNEM DAHA FAZLA

Bu tarz olayların bir daha ülkemizde yaşanmaması için temennilerde bulunan Başkan Işık, “Bu saldırı, hiç hoş olmadı. Bilerek, görerek ve tüm söylemlere rağmen saldırganların hırçın davranışlarını devam ettirmesi içimizi yaktı” dedi. ABD'de gazilere “Mor kalpli adamlar” denildiğini hatırlatan Işık, şunları kaydetti: “Yurt dışında gaziler çok ayrı bir önem ve değer görüyor. İnsanlar gazileri görünce esas duruşa geçiyor. Bütün öncelik onlara veriliyor. Bu, tüm dünyada gazilere verilmesi gereken önem için çok güzel bir örnek. Ülkemizde şehit ve gazi haberleri, normal karşılanıyor ve sıradan veriliyor.”

TOPLUM GAZİLERE KARŞI ÇOK DUYARSIZ

“Hukuksal değerler uğrunda vatan, din ve bayrak için hayatını kaybedenlere şehit; bir uzvunu kaybedenlere ise gazi deniliyor” diyen Işık, “Türkiye'de gazilere yeteri kadar önem verilmiyor. Bunun çeşitli sebepleri olabilir. Ama en önemli sebep, toplumun duyarsız olmasıdır. Bazı şeylere alıştırılıyoruz. Çocuklarımıza şehitlik mertebesinin veya gaziliğin ne demek olduğunu yeterince anlatmıyoruz. Onlara sevgi ve saygı nasıl gösterilir, öğretemiyoruz. Bu konuda ciddi eksikliklerimiz var. Değerlere sahip çıkmak gerekiyor” açıklamalarında bulundu.

4-4-031.jpg

KİMLİKTE NE OLDUĞUMUZ BİLE YAZMIYOR

Işık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen kimliklere yönelik sitemini de iletti. Kimliklerinde gazi yazmadığını aktaran Işık, böyle bir değere layık görüldükleri için üzüldüklerini kaydetti. Eski kimliklerini daha güzel olduğunu konuşmalarına ekleyen Başkan Işık, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gazilerin ya da şehit ailesinin kendisini tanıtan bir gazi kimlik kartı bulunmuyor. Bakanlık tarafından verilen kart, aynı zamanda gazi tanıtım kartı olarak kullanılmıyor. Fakat aynı kartın üstünde; 'şehit yakını, gazi, gazi yakını, vazife malulü, yakını yazıyor. Bu durum kafaları karıştırıyor. Çünkü kimin, hangi sıfatı taşıdığı belli değil. Bu da pek çok yanlış anlamaya ve soruna sebep oluyor.”

BİZİM İÇİN Mİ GAZİ OLDUNUZ DİYORLAR!

Diyarbakır'da vurularak gazi olan İbrahim Lale de önceki gün başkent Ankara'da gazilere yönelik gerçekleştirilen saldırının ardından, gaziliğinden utandıklarını ifade etti.  Gaziler arasında dahi ayrım yapıldığını belirten Gazi İbrahim Lale, toplumun duyarsız olduğuna üzüldüğünü söyledi. Lale, “Şehitler, şehit olduğu ilk zaman gaziler ise gazi olduğu ilk zaman sadece önem görüyor ve gözde oluyor. Ardından hepimiz unutuluyoruz. Madalyamı takıp sokağa çıktığım zaman bile madalyanın ne için ve kim tarafından verildiği bilinmiyor. Gazi olduğumuzu söylediğimiz zaman 'Bizim için mi gazi oldunuz' diyenler oluyor. Gazilere, paragöz olarak bakıyorlar. Bu şekilde anılmak istemiyoruz” diye konuştu.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum