Kağnıcı: İstişare ile  çalışmalar sürecek

Kağnıcı: İstişare ile  çalışmalar sürecek

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı, "Karbon Nötr Konya Projesi hayata geçirilecek. İstişarelerimizi yaparak şirketimizin kurulumunu yapacağız. Diğer şirketlerle de bu işi yürütmeye çalışacağız" dedi

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi, iftar programında iş dünyasıyla bir araya geldi. İftar programında konuşan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı, 17-18 Haziran’da Konya’da yapılacak MÜSİAD Genel İdare Kurulu (GİK) Toplantısı hakkında bilgi verdi

MÜSİAD Konya Şubesi üyeleri ve iş adamları düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Düzenlenen iftar programına Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, KSO Meclis Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, MÜSİAD Konya Şubesi’nin eski başkanları ile çok sayıda MÜSİAD üyesi katıldı. Bu Ramazan da zimem defteri uygulamasına devam edeceklerini aktaran MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı, “Zimem defteri uygulaması MÜSİAD tarafından yaşatılmaya devam ediyor. 4 yıl önce bakkala gittiğimiz zaman kendimizi ifade etmekte zorlanıyorduk. Geçen yıl ise gittiğimiz yerlerde veresiye defterinin bir hayırsever tarafından kapatıldığını sıkça duyar olduk. Zimem defteri kadar önemli olan bir diğer çalışmamız da Kars-ı Hasen Sandığı. Borç vermek sadaka vermekten daha sevaptır. Ben özellikle dostlarımdan Kars-ı Hasen Sandığı üyeliği noktasından bir gayret rica ediyorum. 1000 lira gibi bir aidatımız var. Sandığa üye olanlar herhangi bir sıkıntıya düştükleri zaman oradan borç alıyorlar ve gününde ödüyorlar. Sandık bu şekilde güçleniyor” ifadelerini kullandı. 

adsiz-002.jpg

MÜSİAD GENEL KURULU KONYA’DA GERÇEKLEŞECEK

MÜSİAD Konya Şubesi tarafından hayata geçirilmesi planlanan Karbon Nötr Konya projesinden de bahseden Kağnıcı, “Karbon Nötr Konya ile ilgili yola çıktığımızı duyurmuştuk. Bunun ilk aşaması olan Karbon Sertifikasyon ve Ar-Ge Merkezi’nin kurulumu için ön başvurularımızı topladık. Yaklaşık 70’e yakın MÜSİAD üyemiz başvuruda bulundu. Nasip olursa Ramazan ayı içerisinde başvuruda bulunan üyelerimizle bir toplantı yapacağız. İstişarelerimizi yaparak şirketimizin kurulumunu yapacağız. Diğer şirketlerle de bu işi yürütmeye çalışacağız. Ayrıca buradan haziran ayında yapılacak bir programın müjdesini vermek istiyorum. 17-18 Haziran’da MÜSİAD Genel İdare Kurulu (GİK) Toplantısı’nı gerçekleştireceğiz. Konya’nın bir farkını ortaya koyarak inşallah bütün dünya MÜSİAD başkanlarını ve yönetimlerini davet ederek büyük bir MÜSİAD organizasyonu yapmayı arzu ediyoruz” dedi. 

MÜSİAD EXPO’YU YURTDIŞINA ÇIKARACAĞIZ

MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hıfzı Soydemir, MÜSİAD Konya Şubesi üyelerine yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Soydemir, “10-12 Haziran tarihleri arasında Gaziantep’te Türk-Arap İş Zirvesi var. Zirvenin ajandalarınızda olmasında faydalı görüyorum. Diğer taraftan mayıs ayında 27-29’unda Avrupa Genel İstişare Kurulu yapılacak Almanya’da. Orada da bir fuar denemesi yapacağız. MÜSİAD EXPO’yu bu seneden itibaren artık yurtdışına çıkaracağız. Nasip olursa bir yıl yurt içinde bir yılda yurt dışında yapacağız. Haziran ayında 2 tane çok büyük programımız var. Bir tanesi Konya’da yapacağımız MÜSİAD Genel İdare Kurulu (GİK) Toplantısı. Yurtdışındaki başkanlarımızı tek tek arayarak Konya’daki GİK’e davet ediyorum. İnşallah yoğun bir katılım olacak. Yine haziran ayında Amerika seyahati düzenliyoruz. Oradaki başkanımız da çok ciddi görüşmeler ayarlayacak inşallah” ifadelerini kullandı.

EYYÜB KARAKUZU 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.