Kadro hakkını biz de istiyoruz

Kadro hakkını biz de istiyoruz

Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü’nde kadroya alınmayan ve kadro dışı kalan taşeron işçiler, biraraya gelerek yetkililere seslendiler. İşçiler , “Her taşeron işçi gibi, bizde hak ettik, hakkımızı ve kadromuzu istiyoruz” dedi.

Kanun kapsamında olmasına rağmen Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü’nde asıl işi yapan, kadroya alınmayan ve kadro dışı kalan taşeron işçiler, Yol-İş 1 Nolu Şube Başkanı Mürsel Selbüz ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte biraraya gelerek Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü bahçesinde basın toplantısı gerçekleştirdi.

KADROYA ASIL İŞÇİLER ALINSIN

696 sayılı KHK ile Karayolları’ında asıl işin bir parçası olan yol bakım ve onarım hizmetlerini yapan işçilerin kadroya alınmamasını eleştiren Yol-İş Konya 1 Nolu Şube Başkanı Mürsel Selbüz, “696 sayılı KHK ile kamu kurum ve kuruluşlarında taşeronların çalıştırdığı işçilerin bir bölümünün kadroya alınması bizler tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Ancak söz konusu kararnameyle Karayolları’ında asıl işin bir parçası olan yol bakım ve onarım hizmetleri, karla mücadele hizmetleri gibi süreklilik arz eden işleri “Anahtar teslimi” olarak üstlenen taşeronların yanında çalışan işçilerin, yani her türlü asil işleri yapan işçilerin kadroya alınmaması, köylere hizmet götürme birliklerinde çalışan işçilerin kapsam dışı bırakılması, İl Özel İdarelerinde 5 ay 20 gün çalışan işçilerin ise çalışma sürelerinin 4 ay uzatılma hakkından yoksun bırakılması bizlerde hayal kırıklığı yaratmış, çalışan ve ailelerini üzmüştür” dedi.

DÜZENLEME DEĞİŞTİRİLSİN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Selbüz, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin taşeron yanında çalışan işçiler arasında ayrım yapan ve adil olmayan bu düzenlemeyi değiştireceklerini, tüm taşeron işçilerinin başlangıçta açıklandığı gibi kapsama alınıp kadrolarına kavuşacaklarını bekliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın mağdur edilen bu işçileri de aileleriyle birlikte sevindireceklerine inanıyoruz” diye konuştu.

ALİ İBİLEME  merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum