Kadirli’de Trafiğe Pankartlı Protesto

Kadirli’de Trafiğe Pankartlı Protesto

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde vatandaşlar Çamlı Kahve önünde ellerinde 'Kadirli'ye hoşgeldin trafik canavarı' yazılı pankartı gören sürücüler protestoculara ilgi gösterdi.     Kadirli'nin şehir dışından birçok bürokrat,...

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde vatandaşlar Çamlı Kahve önünde ellerinde 'Kadirli'ye hoşgeldin trafik canavarı' yazılı pankartı gören sürücüler protestoculara ilgi gösterdi.

    Kadirli'nin şehir dışından birçok bürokrat, memur ve işçi nüfusuna sahip olduğunu, trafikteki araç artışının bayram öncesi ve bayramda yüzde 300 olacağının yılların kangrenleşen trafik sorununu bayram öncesinde bir an evvel çözülmesi gerektiğini belirten Savrun Mahallesi Muhtarı Mustafa Yapıcı (39), "Yıllardır yaşanan trafik sorunu arapsaçına döndü. İlçede günde ortalama 3 ila 5 arasında kaza yaşanıyor. Bu kazaların çoğunluğu trafik düzenlemelerinin tam olarak yapılmadığı veya yanlış yapıldığı yerlerde yaşanıyor. Kadirli küçük bir yer ilçemize gelen vatandaşlarımızdan da isteğimiz gidecekleri yerlere yaya olarak gitmeleridir." dedi.

    Kadirli Belediyesi'nin uzun uğraşlar sonunda uygulamaya koydukları Park yeri (parkomat) projesi sayesinde 2. sıra parkların ve sıkışıklığın önüne geçilmeye çalışılsa da trafik yoğunluğunun sık yaşandığı ilçede Kadirli İlçe Emniyeti'nin gerekli tedbirleri almaması ilçe kamuoyunda tepkilerin oluşmasına neden oluyor.

    Özellikle Köprübaşı mevkii, Uzun Çarşı Caddesi, Atatürk Caddesi'nde sık sık yaşanan tıkanmaların trafiği kilitlenme noktasına getirdiğinin altını çizen Adnan Çınar (31), ''Her bayram Kadirli’de trafik kazalarının yaşandığına dikkat çekmek için 'Kadirli'ye hoşgeldin trafik canavarı' yazılı pankartla hem vatandaşların bilinçlenmesini hemde trafik ekiplerinin ilçede yaşanılan bu trafik çilesine kazalar yaşanmadan bir an evvel bir çözüm bulunmasını hedeflediklerini söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.