Kadınların haklarını sonuna kadar koruyacağız

Kadınların haklarını sonuna kadar koruyacağız

Kadınların çocuk yaşta evlenmesini ve istemedikleri evliliklere zorlanmasını önleyeceklerini dile getiren CHP Konya Milletvekili Adayı Mahir Dilek, Medeni Kanun değişikliğini yapacağız

Kadınların çocuk yaşta evlenmesini ve istemedikleri evliliklere zorlanmasını önleyeceklerini dile getiren CHP Konya Milletvekili Adayı Mahir Dilek, “Medeni Kanun değişikliğini yapacağız. Yasal düzenlemeleri eşitlik açısından gözden geçirerek eksikleri tamamlayacak, Eşitlik Çerçeve Kanunu’nu çıkaracağız. Eğitim ve kadın alanında faaliyetlerde bulunan sivil toplum örgütlerinin çalışmalarını destekleyeceğiz” dedi.

“Şiddete uğramadan ve korkusuzca yaşamak kadınların hakkıdır” diyen CHP Milletvekili Adayı Mahir Dilek, “Kadına yönelik şiddetle mücadele edeceğiz. Sadece töre değil, namus cinayetlerinin de en ağır şekilde cezalandırılması için Türk Ceza Kanunu’nda değişiklik yapacak, Güldünya Yasası’nı çıkaracağız. Kadınlar için ‘Alo Şiddet’ hattı, ücretsiz danışmanlık, psikolojik destek ve yasal yardım veren danışma merkezi, güvenlik barınma desteği sağlayan sığınma evi gibi hizmetleri sayı ve kalite açısından yeterli hale getirecek, şiddete uğrayan kadınların ve şiddet uygulayanların tedavi ve rehabilitasyonu için özel merkezler açacağız. Kadına karşı şiddet ve ayrımcılıkla mücadele amacıyla, merkezi idare ve yerel yönetimlerde gerekli bütçe ödeneklerinin ayrılmasını sağlayacak, yerel yönetimleri bu hizmetleri vermek üzere özel olarak destekleyecek, çalışmalar ve hizmetler arasında eşgüdüm sağlayacağız. Kadına karşı her türlü şiddeti, cinsel taciz gibi onur kırıcı eylemleri önlemek için eğitici ve koruyucu hukuksal politikalar uygulayacağız” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.