Kadınlara haklarını dinimiz vermiştir

Kadınlara haklarını dinimiz vermiştir

Konya Aydınlar Ocağı’nın Selçuklu Salı Sohbetleri’nde “Kadın Hakları” dile geldi.

Türk Üniversitesi Kadınlar Derneği Başkanı Yurdanur Sakaoğlu ve Av. Elif Mebrure İlhan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle dünyada ve Türkiye’de kadın hakları ile kadına yönelik cebir ve şiddeti gündeme taşıdılar. Konya Halk Kütüphanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sohbette bir selamlama konuşması yapan Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, Türk Üniversitesi Kadınlar Derneği ile ortaklaşa bir etkinlik yapmaktan son derece memnun olduklarını belirtti.

KADINLARA HAKLARINI İSLAM VERMİŞTİR

Türk Toplumunda Kadın’ın tarih içerisindeki yerini İslâm Öncesi Türk Kadını, İslâm’dan Sonraki Türk Kadını ve Günümüzde Türk Kadını başlıkları altında üç bölümde ele alarak anlatan Yurdanur Sakaoğlu, “İslâm, “Cennet kadınların ayakları altındadır” diyerek kadınlara gereken hakları vermiştir. Tanzimat ve Meşrutiyet’le birlikte yönü Batıya dönük bir kadın tipi yaratılmıştır. Atatürk’le birlikte ülkemizde kadına seçme ve seçilme hakkı verilmiştir” dedi. Sakaoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladıktan sonra şair Nihat Bozdağ’ın kadınları anlatan bir şiirini okuyarak son verdi.

KADINLAR ARTİST GİBİ ERKEK ARIYORLAR

Av. Elif Mebrure İlhan da, konuşmasında T.C. Kanunlarında kadına verilen haklar ile daha çok zina, boşanma ile kadına yönelik şiddet konularına değindi. Kadına yönelik şiddeti; fiziksel ve duygusal (psikolojik) olarak iki kısma ayırarak inceleyen Av. Elif İlhan, “Bana göre kadına yönelik şiddetin en tehlikelisi duygusal olanıdır. Çünkü kadını belli bir süre sonra depresyona sürüklüyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.