Kadın teröristin kimliği belirlendi

Kadın teröristin kimliği belirlendi

Sultanahmet'teki Turizm Şube Müdürlüğü'ne saldırıyı gerçekleştiren kadın canlı bombanın kimliği ortaya çıktı.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Sultanahmet'te polise saldıran kadın teröristin kimliği belirlendi. Saldırıyı Elif Sultan Kalşen adlı kişi gerçekleştirdi.

Elif Sultan Kalşen, 1 Mayıs eylemlerinde gözaltına alınıp "örgüt üyesi oldukları" iddiasıyla tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Ancak daha sonra serbest bırakılmıştı.

DHKP-C SEMPATİZANLARI ÖVGÜLER YAĞDIRDI

İntihar saldırısı sonrası terör örgütü sempatizanları, sosyal medyadan Elif Sultan Kalşen hakkında övgüyle bahsetti.

BİNBAŞIYA SUİKAST EMRİ

 

Sultanahmet saldırını gerçekleştiren Sultan Kalşen'in daha önce Sultangazi Polis Merkezi'ne yapılan ve polis memuru Bülent Özkan'ın şehit edildiği saldırı sonrasında 9 canlı bombadan biri olarak arandığı ortaya çıkmıştı.

Bu olayın ardından Kalşen bir basın açıklaması yaparak iddiaları yalanlamış fakat DHKP-C'ye düzenlenen operasyonda tutuklanmıştı.

ABLASI "HAYATA DÖNÜŞ"TE KENDİNİ YAKMIŞTI

Mahmeke tarafından kabul edilen iddianamede tutuklanarak cezaevine gönderilen Kalşen, Elif Sultan Kalşen'in DHKP-C tetikçisine, ablasının kendini yakarak öldüğü Hayata Dönüş operasyonu sırasında Bayrampaşa Cezaevi'nde görevli olan emekli binbaşı Z.B.'nin öldürülmesi için istihbarat toplama emri verdiği tespit edilmişti. Emniyete gelen ihbarlar neticesinde yakalanan Ömür Altun, bunu itiraf etmiş ve suikast için istihbarat toplama emrini Elif Sultan Kalşen'den aldığını açıklamıştı.

 

'KULUÇKA ALANI'NA YAPILAN OPERASYONDA GÖZALTI

 

Sultanahmet saldırısında polis memuru Kenan Kumaş'ı şehit eden ve bir polis memurunun da yaralanamasına neden olan Sultan Kalşen daha önce DHKP-C'nin Okmeydanı'ndaki 'kuluçka alanı'na yapılan operasyon sonrasında polis tarafından arandığı ortaya çıktı.

500 polis ve özel harekat birliklerinin de katıldığı operasyon öncesinde binlerce dakikalık MOBESE kayıları incelenmiş ve Okmeydanı'nı her defasında savaş alanına çeviren kişilerin kimlikleri tek tek ortaya çıkarılmıştı. Yapılan bu operasyon sonrasında 44 kişi gözaltına alınmış ve Sultan Kalşen için ise arama çalışması başlatılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.