Kadıköy'de bu akşam zirvenin adı konacak

Kadıköy'de bu akşam zirvenin adı konacak

Spor Toto Süper Lig'de bu akşam çok önemli bir mücadele oynanacak.

 

Futbolseverler, Süper Lig’de dev bir maça tanıklık edecek. Süper Lig’in 3. basamağındaki Fenerbahçe ile 25. haftaya zirvede giren Beşiktaş, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda karşılaşacak. Saat 20.00’de başlayacak zorlu mücadeleyi Fırat Aydınus yönetecek. Şampiyonluk yarışında yara almak istemeyen iki takımın amacı da galibiyet. Sarı-Lacivertli ev sahibinde eksik yok. Siyah-Beyazlı misafirde ise sakatlık listesine Opare de eklendi. Gol yollarında Kanarya Emenike’ye, Kartal Demba Ba’ya güveniyor.

Şampiyonluk yarışından kopmak istemeyen Fenerbahçe, bu akşam sahasında konuk edeceği Beşiktaş karşısına mutlak 3 puan parolası ile çıkacak. Olası bir yenilgide zirveye havlu atacak olan Sarı-Lacivertlilerde zorlu derbi öncesi sakat ya da cezalı oyuncunun bulunmaması ise Teknik Direktör İsmail Kartal’ın elini rahatlatmış durumda. 53 yaşındaki çalıştırıcı, Gökhan Gönül ve Egemen’in de iyileşmesiyle ideal defans kurgusuyla kritik maça çıkacak.

Hafta boyunca Beşiktaş’ın eksik yönlerini oyuncularına adeta ezberleten tecrübeli hoca, rakibini hızlı ataklarla vurmayı planlıyor. Kartal’ın ayrıca geldiği günden beri bekleneni veremeyen Diego Ribas’ın kulübeye çekerek orta sahayı Mehmet Topal, Emre, Meireles üçlüsüyle domine etmeyi planlıyor. Deneyimli teknik adamın, Senegalli golcü Musa Sow’u da kızağa çekeceği belirtildi. Sol kanadı Alper’e emanet etmeyi düşünen Kartal, rakibini de bu kanattan çökertmeyi düşünüyor. Bu arada Fenerbahçe’nin bugünkü derbide de en büyük kozu Kadıköy olacak. Zira Sarı-Lacivertliler zirve yarışındaki en büyük rakipleri Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor’a karşı 33 maçtır evinde yenilgi yüzü görmüyor. Bu karşılaşmalarda 20 galibiyet 13 beraberlik alan Kanarya, son yenilgisini de 2004-05 sezonunda Beşiktaş’a karşı 4-3’lük skorla almıştı. Galatasaray derbisindeki kötü tezahürat nedeniyle tribün kapama cezası alan Fenerbahçe, bu akşamki dev maçta kale arkalarındaki taraftarlarından mahrum kalacak.

Kuyt ve Sow derbi için iddialı

Fenerbahçe’nin yıldızlarından Dirk Kuyt ve Musa Sow, Beşiktaş karşısına mutlak 3 puan için çıkacaklarını söyledi. FB TV’ye konuşan futbolculardan Hollandalı Kuyt, “Maçı herkes sabırsızlıkla bekliyor. Biz kazanmak için her şeyi ortaya koyacağız.” şeklinde konuştu. Senegalli forvet Sow da şunları kaydetti: “İyi oynamaya ve bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılmaya mecburuz. Sahaya bu zorunlulukla çıkacağız.” Ayrıca her iki oyuncu da taraftarlara destek çağrısında bulundu.

Lider Beşiktaş, Fenerbahçe’nin misafiri. 25. haftaya 54 puanla zirvede giren Siyah-Beyazlılar, Sarı-Lacivertli rakibini yenmeyi ve koltuğunu korumayı hedefliyor. Hırvat teknik adam Slaven Bilic de Türkiye kariyerinde ilk derbi zaferine ulaşma gayesinde. Millî araya en tepede gitmeyi planlayan Kara Kartal’ın handikabı, Avrupa Ligi’nde Club Brugge’e elenmenin moral bozukluğu. Özellikle taraftarların ıslıkladığı kaleci Tolga Zengin ve Mustafa Pektemek ile büyük tepki gösterilen Bilic’in yüzü asık. Deneyimli hocanın canını sıkan bir diğer konu ise birçok öğrencisinin sağlık problemi yaşaması. Zorlu müsabaka öncesi Ganalı Daniel Opare’nin sağ arka adalesinde 2. derece yırtık belirlendi. İsmail Köybaşı, Sırp asıllı İsveçli Alexander Milosevic ve Serdar Kurtuluş da sakat. Gribal enfeksiyona yakalanan Olcay Şahan ile Ersan Adem Gülüm’ün durumu henüz netlik kazanmadı. Son maçlarda forma giymeyen Kanadalı Atiba Hutchinson ve Arjantinli Jose Sosa iyileşti. İkili takımla çalışmalara başladı. Senegalli Demba Ba, Kerim Frei, Gökhan Töre, Veli Kavlak, Tolga, Olcay, Serdar ve İsmail’in de aralarında bulunduğu 8 futbolcu kart sınırında. Bugün şans yakalayacak isimlerden sarıyla cezalandırılanlar, İstanbul Başakşehir müsabakasında ter dökemeyecek. Ayrıca karşılaşma saatine kadar büyük bir sürpriz olmazsa Bilic, eldivenleri yine Tolga Zengin’e emanet edecek, Cenk Gönen kulübede oturacak. Kulüplerin anlaşmasına göre Beşiktaş’ın destekçileri, Şükrü Saracoğlu Stadı’na giremeyecek.

Çarşı’dan Tolga’ya özür pankartı

Beşiktaş’ın sosyal mesajlarıyla ünlü taraftar topluluğu Çarşı, Tolga Zengin’in gönlünü alacak. Deneyimli eldiven, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu eşlemesinde, Club Brugge’a 3-1 yenildikleri ikinci maçtaki kötü performansı sebebiyle yuhalanmıştı. Tribünlerdeki bazı kendini bilmezler, tecrübeli file bekçisinin merhum annesi Melek Zengin’e küfretmişti. Çarşı’nın hazırladığı pankartta, “Densizlerin yerine biz özür dileriz.” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.