Kaddafiye bağlı güçler saldırıyor

Kaddafiye bağlı güçler saldırıyor

KADDAFİ'YE BAĞLI GÜÇLER UKEYLA KASABASI YAKININA HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ

UKEYLA (A.A) - Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlerin, Ukeyla yakınlarına hava saldırısı düzenlediği bildirildi.
Görgü tanıkları, Kaddafi yanlısı güçlerin, Ras Lanuf'un denetimini ele geçirmeye çalışan muhalif güçlerin savaştığı cephelerden birinin doğu ucunda yer alan Ukeyla kasabasının yakınına hava saldırısında bulunduğunu duyurdu.
''Bir motor sesi duydum ve uçağı gördüm'' diye konuşan Muhammed Salih adlı bir görgü tanığı, hava saldırısının kasabanın dışını hedef aldığını belirtti. Ukeyla'da bulunan Reuters ajansının muhabiri de kasabanın yakınındaki bir çölden duman bulutu yükseldiğini kaydetti.

LİBYA'NIN DENİZDEKİ PETROL PLATFORMU EL-JURF'DA ÜRETİM DURDURULDU

PARİS (A.A) - Libya'nın denizdeki petrol platformu el-Jurf'da da üretim durduruldu.
Total Üst Yöneticisi (CEO) Christophe de Margerie, yaptığı açıklamada, el-Jurf petrol sahasında üretimin durduğunu belirterek, ''Biz son üreticileriz çünkü petrol sahalarımızdan biri (el-Jurf) denizde. Geçen haftaya kadar biz hala bu sahada üretim yapıyorduk fakat şu anda durdu'' dedi.
De Margerie, Mabruk petrol sahasında da üretimin bir süre önce durduğunu açıkladı.
Fransız petrol devinin üst yöneticisi De Margerie, Libya'nın mevcut petrol üretiminin günlük 200 bin ile 300 bin varil arasında olduğunu tahmin ettiklerini ifade etti.
Libya'daki olaylardan önce ülke günlük 1,6 milyon varil petrol üretimiyle dünyanın en büyük 17. petrol üreticisi konumunda bulunuyordu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.