Kaçak Elektrikte Son Durak: Kaçak Mobil Trafo Kuruldu

Kaçak Elektrikte Son Durak: Kaçak Mobil Trafo Kuruldu

Kaçak elektrikle mücadele arttıkça vatandaş yeni yöntemlere başvuruyor. Şanlıurfa’da akıllara durgunluk veren yeni kaçakçılık yöntemi ortaya çıktı. Kaçak Elektrikle mücadele kapsamında denetime çıkan Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi(DEDAŞ)...

Kaçak elektrikle mücadele arttıkça vatandaş yeni yöntemlere başvuruyor. Şanlıurfa’da akıllara durgunluk veren yeni kaçakçılık yöntemi ortaya çıktı. Kaçak Elektrikle mücadele kapsamında denetime çıkan Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi(DEDAŞ) ekipleri kaçak mobil trafo ele geçirdi. 70 hanelik mahalleye yetecek güçteki kaçak mobil trafoya el konuldu.

Kaçak elektrik kullanımında akıllara durgunluk veren yöntemler ortaya çıkıyor. Mücadele arttıkça kaçak elektrik yöntemleri de değişiyor. Kaçakla mücadele kapsamında aralıksız biçimde mücadele yürüten DEDAŞ’a bağlı ekipler, Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde, kaçak mobil trafo ele geçirdi. Traktör römorkuna yüklenmiş vaziyette, saman balyalama işinde kullanılan mobil trafoya el konuldu.

HATA KANCA YÖNTEMİ İLE BAĞLANMIŞ

Yaz sezonunda tarımsal sulamada kaçak elektrik kullanmak isteyenlere karşı amansız bir mücadele veren DEDAŞ ekipleri, bu çalışmalarını kış mevsimi öncesinde de sürdürüyor. Ekipler, son olarak Hilvan’ın Üçyüzler köyünde orta gerilim hattına kanca yöntemiyle bağlanmış vaziyette kayıt dışı olarak kullanılan bir mobil trafo tespit etti. Traktör römorkuna yüklenen ve istendiğinde başka yere taşınabilen trafonun tespit edilmesinin ardından, durum Savcılığa bildirildi. Savcılık kararıyla güvenlik ekipleri ile birlikte köye giden DEDAŞ ekipleri, trafoya el koydu.

70 HANELİ MAHALLEYE YETECEK GÜÇTE

DEDAŞ ekiplerinin çalışması sonucunda ele geçirilen mobil trafo aracılığı ile elde edilen kaçak elektriğin, saman balyalama işinde kullanıldığı belirlendi. Trafonun sahibinin belirlenmesi için soruşturma sürerken, 50 KWH gücündeki mobil trafonun 70 haneli bir mahalleye yetecek güçte olduğu öğrenildi. Trafonun sahibi hakkında ‘Nitelikli hırsızlık ve karşılıksız yararlanma’ suçundan soruşturma açıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.