Kabuklu meyvelerle mide ve bağırsak sağlınızı koruyun

Kabuklu meyvelerle mide ve bağırsak sağlınızı koruyun

Özel Medicana Konya Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Aslı Cemile Özatan, kabuklu meyvelerin tercih edilmesinin lif oranında artış sağlayacağını söyledi.

Özel Medicana Konya Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Aslı Cemile Özatan, kabuklu meyvelerin tercih edilmesinin lif oranında artış sağlayacağını söyledi.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Aslı Cemile Özatan, mide ve bağırsaklarımızın sağlığı için fazla besin tüketmememiz ve hızlı yemememiz gerektiğini belirterek, “Bunun için de lifli tüketimler yapmak, yemeklerimizde salatayı tercih etmek, ekmeklerimizin tahıl olması ve iftardan sonra mutlaka kabuklu meyveleri tercih etmek lif oranında artış sağlayacaktır” dedi.

“ÇORBANIZA YULAF VE BUĞDAY KEPEĞİ EKLEYEREK İÇİN”
Kabızlık sorunu yaşayanların çorbalarına yulaf kepeği, buğday kepeği ekleyerek, lif ile posa artışı ve tokluğun artırılması gerektiğini ifade eden Özatan, “Çorbalarımızın ya da sıvılarımız, uzun ve susuz kaldığımız günlerde harareti arttırdığından dolayı aşırı tüketimlerimiz mide ve bağırsaklarımızda sorun çıkartır. Dolayısıyla yiyeceklerimizin ve sıvılarımızın ılık midemizi ve bağırsaklarımızı çok rahatsız etmemesini düşünmemiz gerekiyor” diye konuştu.

“MİDENİZ İÇİN LAKTAZ YOĞUN PREBİYOTİKLİ SÜTLER TERCİH EDİN”
Süt ve süt ürünlerinin kabızlık sorunu ve gaz sorunları ortaya çıkartabileceğini vurgulayan Özatan, “Hem laktoz içermeyen laktaz sütler, hem de prebiyotik içeriği yoğun olan süt ve süt ürünlerini tercih etmek, bağırsak sorunlarının yenilmesinde oldukça olumlu fayda sağlayacaktır. Çok baharatlı ürünlerin tüketilmemesi de yine mide problemlerinin önüne geçilmesinde doğru bir adım olacaktır” şeklinde konuştu.
Sağlığımızın ve durumumuzun el vermediği pozisyonlar olabileceğini kaydeden Özatan, “Burada yetişkin olmayan çocuklarımız, ameliyattan çıkmış kişiler, şeker hastaları, böbrek hastaları, kalp hastaları, bununla birlikte sürekli ilaç kullanması gereken bireyler ve kortizon tedavisiyle kanser tedavisi gören kişilerin oruç tutmaları oldukça sakıncalıdır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.