Kabil'de bombalı saldırı

Kabil'de bombalı saldırı

Afganistan Kabil'de Vazir Akbar Han bölgesinde gerçekleşen bombalı saldırıda en az 80 kişi öldü 350'den fazla kişi yaralandı.

Patlamanın ardından en az 50 kişi hayatını kaybederken, 350'den fazla kişi ise yaralı. Sağlık Bakanlığı Sözcüsü İsmail Kavusi Kavusi, yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğunu, ölü sayısının artmasından endişe duyulduğunu söyledi.

Kabil'de bombalı saldırı

SU TANKERİNE YERLEŞTİRİLEN BOMBA

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Nacib Daniş da saldırının bölgedeki bir su tankerine yerleştirilen bombayla düzenlendiğini kaydetti.

BİRÇOK ARAÇ YANDI

Başkentin her yerinden hissedilen patlamada, Vazir Akbar Han'daki binaların çoğunun camları kırıldı. Patlama nedeniyle civardaki birçok araç da yandı. Bölgeden hala dumanlar yükseliyor. Polis, patlama yerini kordona aldı ve bölgeye giden yollar trafiğe kapatıldı.

Kabil'de bombalı saldırı

TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİ'DE YAKINDA YER ALIYOR

Bölgede Alman Büyükelçiliği ve istihbarat servisi binaları yer alıyor. Türk Büyükelçiliği de saldırının düzenlendiği yerin yakınında bulunuyor.

ALMANLAR VE FRANSIZLAR AÇIKLAMA YAPMADI

Alman güvenlik birimleri, Kabil'deki Almanya Konsolosluğu çalışanlarından ölen ya da yaralanan olup olmadığının henüz belirsiz olduğunu söyledi.

Patlamada Fransa Konsolosluğu'nun hasar gördüğü belirtilirken, ölenlerin kimliklerine dair henüz bir açıklama yapılmadı.

Kabil'de bombalı saldırı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.