Kabe'de sabah namazı coşkusu

Kabe'de sabah namazı coşkusu

Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara akan Müslümanlar, zamanlarının büyük kısmını Kabe'de geçiriyor. Tavaf yapıp dua ediyor.

Gündüz sıcak sebebiyle Kabe'de yeterince zaman geçiremeyen hacı adayları gece yarısından itibaren Kabe'ye sel gibi akmaya başlıyor.

Akşam saatlerinde Kabe çevresinde kısmen boşluklar olsa da gece yarısından itibaren mahşeri kalabalık oluşuyor. Gecenin karanlığını müminlerin dua ve yakarışları aydınlatıyor. Saat 02.00 sularına kadar tavaf yapan hacı adayları bu saatten sonra kendilerine sabah namazını Kabe'yi gözüyle görerek kılacak bir yer aramaya başlıyor. Namaz vakti yaklaştığında Kabe'nin avlusu ve tavaf yapılan katların dolduğu gözleniyor. Hacı adayları buldukları yerlere seccadelerini serip dua ederek sabah ezanını beklemeye başlıyor.

Sabah namazının yaklaşmasıyla birlikte sabah akşam Kabe'yi tavaf eden kuşlar da müminlerin safına katılıyor. Kuşlar da müminlerin "Lebbeyk Allahumme lebbeyk" yakarışlarına eşlik ederek tavafını gerçekleştiriyor.

Ezanın okunmasıyla birlikte Müslümanlar hep birlikte namaza duruyor. Namazın bitiminde gece boyu yorulan hacı adayları otellerin yolunu tutuyor. Kabe'nin değişik kapılarından çıkan hacı adayları, bir kaynaktan çıkıp farklı kolları akan nehri andırırcasına bembeyaz sel gibi akıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.