Joe Biden'a Türkiye uyarısı: Kendini hazırla

Joe Biden'a Türkiye uyarısı: Kendini hazırla

Financial Times, ABD Dışişleri Bakanı Biden'ın Türkiye ziyaretini bugünkü sayfalarına taşıdı.

Financial Times'ın İstanbul Muhabiri Daniel Dombey, İstanbul'da Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyelerinin Amerikan askerlerinin başına çuval geçirme eylemi üzerinden Türkiye'de yabancılara bakışı irdeleyen bir yazı kaleme aldı. KENDİNİ HAZIRLASA İYİ OLUR

"Üç Amerikalı denizci Türkiye'nin dış dünyayla ilgili şüphelerine kurban gittiklerinde İstanbul'un eski kesiminde kıyı izinlerinin tadını çıkartıyordu" diyen Dombey, "Bu hafta İstanbul'a gelecek ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden kendini hazırlasa iyi olur" diye ekliyor.

Dombey şöyle devam ediyor: "Mesele sadece Pew Küresel Tavırlar Anketine göre Türkler'in yüzde 73'ünün ABD'ye olumsuz bakması ya da bu bakışın 2003'teki Irak Savaşı'ndan bu yana hâkim olması değil. Çarpıcı olan Türkler'in yabancılara bakışındaki husumet. Suudi Arabistan'a yüzde 53'lük bir kesim olumsuz bakarken, Ab'ye olumsuz bakanların oranı yüzde 66. Çin Rusya ve İran'a karşı olumsuz tavır oranı daha da büyük. Hatta Brezilya gibi Türkiye'ye tarihte yapılan hiçbir adaletsizlikten sorumlu tutulamayacak bir ülkeye bile olumsuz bakanlar üçte ikiden fazla."

"Bu güvensizliğin ulusal psikolojinin derinliklerinde bulunduğunu" söyleyen Financial Times Muhabiri çağdaş Türkiye'nin Birinci Dünya Savaşını izleyen yıllarda yabancıların ülkeyi parçalama verdiği ortak çabaya karşın kurulduğunu hatırlatıyor. Dombey Amerikalı denizcilere saldıran grubun bayraklarını taşıdığı Mustafa Kemal Atatürk'ün Yunanları yendiğini, İngilizleri korkuttuğunu ve bir dönem çok kültürlü bir imparatorluğun hüküm sürdüğü topraklarda bir Ulus devlet kurduğunu anlatıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.