Japonya'da Türk-Kürt kavgası!

Japonya'da Türk-Kürt kavgası!

Türkiye'de 1 Kasım'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimleri için yurt dışında oy kullanma işlemi sürerken, Japonya'nın başkenti Tokyo'da Türk vatandaşı seçmenler arasında kavga çıktı.

Türkiye'de 1 Kasım'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimleri için yurt dışında oy kullanma işlemi sürerken, Japonya'nın başkenti Tokyo'da Türk vatandaşı seçmenler arasında kavga çıktı. Türk Büyükelçiliği önünde  HDP'liler ve diğer siyasi görüşlerden Türk vatandaşlarının karıştığı kavgaya polis müdahale etti. Neden çıktığı henüz bilinmeyen kavgada 2'si polis en az 12 kişi yaralandı. Japonya Dışişleri Bakanlığı'nın rakamlarına ülkede 3 bin 600 Türk vatandaşı yaşıyor. Japon haber siteleri gelişmeyi "Türk ve Kürtler elçilik önünde kavga etti" diye duyurdu.

"TÜRK VE KÜRT GRUPLAR..."
Japonya’nın önde gelen medya kuruluşlarından NHK’ya göre, “1 Kasım genel seçim için oy kullanmak amacıyla Türk Büyükelçiliği önünde bekleyen, Tokyo’da yerleşmiş Türkler arasında çatışma patlak verdi.

Kavga hakkında bilgi veren Konyalı Tayip Akdemir, kavganın sebenin bilinmediğini fakat ülke utanç verici bir durum olduğunu belirterek, "Türk Büyükelçiği önünde çıkan kavgada Japon polisler de yaralandı. Milletimiz adına utanç verici bir durumda. Japonya'da Türkiye'ye ve Türk milletine karşı büyük bir sempati var. Bu tür hoş olmayan olaylar yüzünden ülkemizin ve milletimizin imajı zedeleniyor" dedi.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.