Japonya, Yılın En Büyük Tayfununun Etkisi Altında

Japonya, Yılın En Büyük Tayfununun Etkisi Altında

Japonya, yılın en büyük tayfunu Vongfong’un etkisi altına girmeye başladı. Şu ana kadar tayfundan 17 bin aile olumsuz etkilendi, en az 12 kişi ise yaralandı. Ülkenin güneyindeki Okinawa adalarında etkili olan Vongfong tayfunu, adada şiddetli...

Japonya, yılın en büyük tayfunu Vongfong’un etkisi altına girmeye başladı. Şu ana kadar tayfundan 17 bin aile olumsuz etkilendi, en az 12 kişi ise yaralandı.

Ülkenin güneyindeki Okinawa adalarında etkili olan Vongfong tayfunu, adada şiddetli rüzgarlara ve sağanak yağışa neden oldu. Japonya Meteoroloji Ajansı’nın yaptığı açıklamaya göre Naha şehrinin güneydoğusunda tayfunun hızı saatte 200 kilometreye kadar ulaştı. Japon yetkililer ise sağanak yağmur, oluşan yüksek dalgalar ve heyelan tehlikelerine karşı halkı dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre bir kişinin rüzgardan dolayı hızlıca kapanan kapıda kalan parmakları koptu. Yine 9 yaşındaki bir çocuğunda kapıya sıkışması sonucu yaralandığı kaydedildi. Şu ana kadar yaralananların sayısının 12 kişiyi ulaştığı belirtildi.

Vongfong tayfunu, saatteki hızı 234 kilometreye kadar ulaşan rüzgarlara neden oluyor. Ülkenin kuzeyine doğru saatte 10 kilometre hızla ilerleyen tayfunun, pazartesi günü Kyushu iline ulaşması bekleniyor.

Öte yandan Vongfong tayfunu, bu yılın en şiddetli tayfunu olarak kayıtlara geçti. Geçen yılın en büyüğü Haiyan tayfunu ise Filipinler, Vietnam ve Çin’de büyük çapta can ve mal kaybına neden olmuştu. Bu ülkelerde en az 6 bin 300 kişi hayatını kaybetmiş, on binlerce insan tayfundan zarar görmüştü.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.