Japon kültürünü Konya'da tanıtıyorlar

Japon kültürünü Konya'da tanıtıyorlar

2013 yılında kurulan Japon Kültür Topluluğu, dünya barışına katkıda bulunmak ve kültürler arası diyalog kurmak için çalışmalarına devam ediyor.

Japon Kültür Topluluğu, sadece Selçuk Üniversitesi bünyesinde bulunan öğrencilere değil, Konya genelinde bulunan her yaştan ve meslekten insana kucak açmaya devam ediyor. 400 kişiden oluşan ve aktif bir şekilde çalışmalarını sürdüren topluluk, Japon kültürünü Konya'da yaşatıyor. Japon kültürünü Konya halkına tanıtmaya çalışıyor. Konya'nın kültürel olarak zengin bir yapıya sahip olduğunu ve Konya halkının Japon kültürüne ilgisinin memnun edici seviyede olduğunu belirten  Japon Kültür Topluluğu Başkan Yardımcısı Alperen Koçak, küçüklüğünde izlediği Japon çizgi filmlerinin, kendisinde Japon sevgisini arttırdığını ve filmlerin bu anlamda kendisini çalışmalara yönelttiğini belirtti.

3-5.20151226101555.jpg

Topluluğun çalışmaları hakkında da bilgiler veren Koçak, “Konya'da daha önce Japon Kültür Derneği, birtakım organizasyonlarda bulunuyordu. Dernek başında bulunan ve Konya'ya Japon kültürü açısından çok şey kazandıran bu büyüğümüzün vefatı üzerine faaliyetleri, biz kurduğumuz topluluk çatısı altında yürütme kararı aldık. Elimizden geldiğince yayılmaya çalışıyoruz” dedi.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.