Japanyo’dan Rusya’ya Ek Yaptırım

Japanyo’dan Rusya’ya Ek Yaptırım

Japonya, Ukrayna’da yaşanan kriz nedeni ile Rusya’ya yönelik yaptırımlarını genişletti. Buna göre Sberbank ve VTB dahil Rusya’nın beş büyük bankasına yönelik sınırlamalar getiriliyor.Rusya’nın ilk 10 bankası arasında yer alan Gazprombank,...

Japonya, Ukrayna’da yaşanan kriz nedeni ile Rusya’ya yönelik yaptırımlarını genişletti. Buna göre Sberbank ve VTB dahil Rusya’nın beş büyük bankasına yönelik sınırlamalar getiriliyor.

Rusya’nın ilk 10 bankası arasında yer alan Gazprombank, Rosselkhozbank ile Rusya’nın devlet borçlarını düzenleyen, emekli ve diğer devlet finans hareketlerinin yapıldığı Vnesheconombank’a da yaptırım uygulayacak.

Japonya’nın yeni yaptırım paketi Ukrayna krizinin başlamasından bu yana Rusya’ya yönelik dördüncü paketi oluşturuyor. Japonya’nın ilk yaptırımları ABD ve Avrupa Birliği’nin yaptırımlarına göre daha hafif içerikli idi. Japonya diğer G7 ülkelerine göre Rusya ile ilişkileri bozmamak için daha yavaş adımlar atmıştı.

Japonya’nın aldığı yaptırım kararına sert tepki gösteren Rusya Dışişleri Bakanlığı, “Biz dostça olmayan bu adımı, Japonya’nın bağımsız dış politika geliştirmediğinin bir göstergesi olarak görüyoruz.” dedi.

Rusya’nın pozisyonunun değişmediği belirtilen açıklamada, “Tek taraflı yaptırımlar kabul edilemez. Bunlar asla hedefe ulaşamaz. Sadece uluslar arası alanda tansiyonun yükselmesine neden oluyor.” eleştirisi getirildi.

Doğu Ukrayna’da barışın sağlanması için 5-19 Eylül tarihlerinde Minsk Temas Grubu’nun toplantı yaptığını hatırlatan Rusya Dışişleri Bakanlığı, “Dış ülkelerin baskıları ile Rusya’ya yönelik yaptırımlarla Tokyo kendi jeopolitik çıkarlarına zarar veriyor ve iş çevrelerine yanlış sinyal gönderiyor.” uyarısında bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.