Jandarma trafo önlemi almıyor

Jandarma trafo önlemi almıyor

Altınekin Dedeler Mahallesi'nde hırsızlar, tarım arazilerindeki Ali Tekeli ve Hüseyin Koç'a ait trafoların içindeki yağı ve bakır telleri çaldı.

Hırsızlar, köylüleri canından bezdirdi. Daha çok taşra ilçeye bağlı köylerde yaşanan trafo hırsızlığında son zamanlarda büyük artış meydana geldi. Yaşanan hırsızlık olaylarının başında, tarlalarda bulunan elektrik trafolarının içerisindeki bakır teller ile trafoların soğutulmasında kullanılan yağların çalınması geliyor. Kuyuların elektrik trafolarını ve içindeki yağı çalan hırsızlar, çiftçileri zor durumda bırakıyor. Hırsızlık olayları köylüleri hem mağdur ediyor hem de  çiftçilere mali yönden ciddi zararlar veriyor. Köylüler, trafo hırsızlarına karşı kendi yöntemleriyle engel olmaya çalışırken, diğer taraftan da hırsızlara karşı caydırıcı cezalar verilmemesinden yakınıyor. Son yıllarda büyük artış yaşanan trafo hırsızlığının son örneği Altınekin ilçesine bağlı Dedeler Mahallesi'nde yaşandı. Elektrik trafolarını bulundukları direklerden düşüren hırsızlar, içindeki motor yağı ve değerli malzemeleri çalarak ortadan kayboldu.

TRAFOLARA EVE GÖTÜRÜYORLAR

Mahalle halkı, “Geçen yıl da trafolar çalınmıştı. Köylüler, trafo hırsızlarını suçüstü yakalayınca linç girişimi olmuş, jandarma köylülerin elinden hırsızları zor almıştı. Aradan daha bir yıl geçti. Fakat önlem alınmadı” dedi. Trafo hırsızlığı nedeniyle canından bezen çiftçiler, tarımsal su kuyuları için kullanılan trafoları kış mevsimi geldiğinde tarlalardan söküp evine götürüyor. İlkbaharın gelmesiyle birlikte tekrar tarladaki yerine yerleştiriyor.

ERDOĞAN ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.