İzto Hem Ticaret Hem Expo İçin Gana’ya Gidiyor

İzto Hem Ticaret Hem Expo İçin Gana’ya Gidiyor

İzmir Ticaret Odası (İZTO), Batı Afrika’nın en hızlı gelişen ve en kolay iş yapılan ülkelerinden Gana’ya, 20-23 Ekim 2013 tarihleride iş ve inceleme gezisi düzenliyor.

İzmir Ticaret Odası (İZTO), Batı Afrika’nın en hızlı gelişen ve en kolay iş yapılan ülkelerinden Gana’ya, 20-23 Ekim 2013 tarihleride iş ve inceleme gezisi düzenliyor. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Gana’da ayrıca Batı Afrika Ekonomik Topluluğu (ECOWAS)’na üye 15 ülkenin ticaret odası başkanlarıyla biraraya geleceklerini belirterek, “Hem Afrika ile ticaretimizi arttırmak hem de EXPO 2020 adaylığımıza destek istemek için görüşeceğiz.” dedi.

Türkiye’nin 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefi olduğunu hatırlatan Demirtaş, “Bu hedefe ulaşmak için yeni pazarlara açılmamız büyük önem taşıyor. Bu açıdan değerlendirdiğimizde Afrika, üçüncü binyılın kıtası ve ülkemiz için büyük fırsatlar sunuyor. Afrika mutlaka daha fazla var olmamız gereken bir pazar, ülkemiz de bunun bilincinde. Afrika’da 40 ülkede büyükelçiliğimiz var, 50’ye yakın ülkeye direkt uçuş var. Bütün bunlar Afrika’ya olan ilgimizi gösteriyor ama bizim ilgimiz bugüne kadar Afrika’yı sömürenlerden, Afrika’dan bir şeyler alanlardan farklı. Daha önce Başbakanımız'ın da ifade ettiği gibi biz Afrika’ya almaya değil, vermeye gidiyoruz.” diye konuştu.

EXPO İÇİN DE TEMASLAR YAPILACAK

Gana ziyareti kapsamında ECOWAS'a üye 15 ülkenin ticaret odası başkanlarının katılımıyla bir toplantı düzenleyeceklerini belirten Demirtaş, ayrıca Cumhurbaşkanı John Dramani Mahama, Dışişleri Bakanı Hanna Teetteh ve Ticaret Bakanı Haruna Iddrisu ile de görüşeceklerini söyledi. Demirtaş, “Gana’daki toplantıda ECOWAS üyesi Benin, Burkina Faso, Fildişi Sahili, Gambiya, Gana, Gine, Gine Bissau, Liberya, Mali, Nijer, Nijerya, Senegal, Sierra Leone, Togo ve Yeşil Burun Adaları ülkelerinden ticaret odası başkanları katılacak. Bu oda başkanlarıyla Afrika’da hangi konularda işbirliği yapacağımızı konuşacağız. Bir diğer önemli konumuz da kuşkusuz kentimizin EXPO 2020 adaylığı olacak.” bilgilerini verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.