İzmirli Yatırımcılara ‘cebit’ten Finansal Destek

İzmirli Yatırımcılara ‘cebit’ten Finansal Destek

İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköy’de 11-14 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan CeBIT Bilişim Eurasia ‘Bilişim Anadolu İle Buluşuyor’ toplantıları İzmir ile devam ediyor. İzmir’de düzenlenen tanıtım toplantısında,...

İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköy’de 11-14 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan CeBIT Bilişim Eurasia ‘Bilişim Anadolu İle Buluşuyor’ toplantıları İzmir ile devam ediyor. İzmir’de düzenlenen tanıtım toplantısında, Anadolu’dan gelecek olan firmalara sağlanacak finansal destekler ve KOSGEB iş birliği anlatıldı.

    Toplantıya katılan Hannover Messe Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer, İzmir’in bilişim sektörünün gelişmesinde önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Özer, “İzmir’e gelmemizin üç temel nedeni var. İzmir Ticaret Odası üyelerinin CeBIT gerek Hannover Messenin gerek ise KOSGEB’in finansal destekleri ile fuara katılmalarına destek vererek uluslararası arenada potansiyel alıcılar ile buluşmasını sağlamak. Bu yıl düzenlenecek olan ‘Partner Şehir’ kavramını da İzmir’de anlatmak istiyoruz. Ayrıca İzmir Ticaret Odası ile başlattığımız İzmirli firmaları ziyaretçi olarak CeBIT Bilişim Eurasia’da ağırlamaya devam etmek için gereken çalışmaları başlatmak istiyoruz.” dedi.

    Konya, Kayseri, Eskişehir, Gaziantep, Bursa, Kocaeli’ye ek olarak İzmir’in de bu imkana sahip olmasını istediklerini ifade eden Özer, şöyle devam etti: “Firmalar tek başına katılamasa bile ziyaretçi kapsamında yine finansal desteklerimizle fuarı ziyaretlerini sağlamak istiyoruz. Bütün bunlara ek olarak Afrika pazarına açıldık. Fuar katılımcılarını Afrika’dan gelecek olan alım heyetleri ile bir araya getirebilmek adına önemli çalışmalar yapıyoruz. 11- 14 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek CeBIT’e katılacak İzmirli firmalara KOSGEB desteğinin dışında finansal destek sağlayarak Türk firmalarının ticaret hacimlerine önemli bir ivme kazandıracak.”

    "BİLİŞİME ÖNEM VERMEYEN HİÇ BİR SEKTÖR GELİŞEMEZ"

    Semor A.Ş. Genel Müdürü Nezih Kuleyin de, “15 yıl önce CeBIT olgusunu Türkiye’ye taşıdık. Bilişim teknolojileri ve bilgi iç içe geçti. Bilgiyi zamanında elde edemezseniz kurduğunuz ticari olgular çağ dışı kalır. AR-GE, İnovasyon ve sürdürülebilirlik 3 sihirli kelime. İçinde bilişim teknolojileri olmayan hiçbir sektör kendini sürdüremez.” dedi.

    İzmir Türkiye Bilişim Derneği İzmir Şube Başkanı Fikret Kavzak, İzmir’in bilişim sektörünün merkezi olması için çalıştıklarını belirterek şunları söyledi: “Yeni bilişim atakları yaparken sanayi odaklı projeleri hayata geçirmek istiyoruz. Bu kapsamda yapacağımız etkinliklerde ortaya çıkan proje mimarlarımızı CeBIT BİLİŞİM EURASIA Fuarı’na götürüp, bunları sergileyeceğiz. Bunun yanı sıra kurumumuzun ve firmaların bilişimle olan etkileşimi de son yıllarda epey hızlı gelişmekte. Bu gelişim iş süreçlerinde hem sinerji yaratmakta hem de interaktif network ulaştırmaktadır.”

    İzmir Ticaret Odası Bilişim Grubu Ticaret Odası Bilişim Komite Başkanı İsmail Akdemir ise bilişim komitesi olarak Cebit Fuarı’nı 150 kişi ile ziyaret ettiklerini kaydetti. Akdemir, komite üyelerinin fuarlara gidiş-geliş uçak biletlerini odanın karşıladığını aktardı.

    KOSGEB Müdürü Mustafa Çanakçı ise fuara katılmak isteyen firmalara gerekli desteği vereceklerini söyledi.

    CeBIT Bilişim Eurasia 2014’in yalnızca Türkiye için değil, Avrasya, Orta Doğu, Afrika, Rusya ve CIS ülkeleri için de bilişim sektörünün ihtiyaçlarını karşılaması bekleniyor. Dünyanın dört bir yanından gelecek olan profesyonel ziyaretçilerin yanı sıra, “Uluslararası Satın Alma Heyet’leri fuarı ziyaret edecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.