İzmirli İki Girişimci, Kobi Yarışmasında Finale Kaldı

İzmirli İki Girişimci, Kobi Yarışmasında Finale Kaldı

Genç ve kadın girişimci sayısında Türkiye'de ilk sırada olan İzmir'de, girişimcilerin başarısı da göz dolduruyor.

Genç ve kadın girişimci sayısında Türkiye'de ilk sırada olan İzmir'de, girişimcilerin başarısı da göz dolduruyor. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)'nın, başarılı KOBİ'ler ve girişimcilerin teşvik edilmesi amacıyla düzenlediği KOSGEB 2013 yılı KOBİ ve Girişimcilik Yarışması'nda İzmir'den iki firma finale kaldı. 2014 Nisan ve Mayıs aylarında Ankara'da düzenlenecek organizasyonla girişimcilere ödüllerini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan verecek.

3 BİN 58 FIRMA ARASINDAN SEÇİLDİLER

KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri öncesi ortak bir basın toplantısı düzenleyen KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Kuzey Hizmet Merkezi Müdürlüğü, finale kalan firmaları tanıttı. Güney Hizmet Müdürü Mustafa Çanakçı, yarışmaya 3 bin 58 firmanın başvurduğuna dikkat çekerek, İzmir'den KOSGEB desteğiyle işlerini kuran ve büyüten iki firmanın finale kalmayı başardığını söyledi. Geçen yıl da bu yarışmada İzmir’e bir ödül kazandırdıklarını ifade eden Çanakçı, Ankara’dan ödülle geleceklerini kaydetti.

40 GİRİŞİMCİ FİNALE KALDI

Yılın Genç Girişimcisi Aralco Gıda ile Yılın İşbirliği Güç Birliği kategorisinde finale kalan Ege Birlik Lazer Kesim firmalarının yarışacağını açıklayan Müdür Çanakçı, “Son jüri değerlendirmesinde birinci seçilirlerse ödüllerini Başbakan Erdoğan'ın elinden alacaklar. 2013 yılında Türkiye genelinde 3 bin 58 firma, bu yarışmaya internet sitemizden online başvuruda bulundu. Müdürlüklerimiz tarafından yapılan değerlendirmede bin 925 başvuru kabul edildi. Kabul edilen başvurulardan sadece 40 tanesi finale kalmayı başardı.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.