İzmirli Bakkallar Alışveriş Merkezlerini Atatürk'e Şikayet Etti

İzmirli Bakkallar Alışveriş Merkezlerini Atatürk'e Şikayet Etti

Üyelerinin alışveriş merkezlerinin rekabetinden ve yasaların getirdiği sınırlamalardan olumsuz etkilendiğini kaydeden İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası yöneticileri, seslerini duyurmak için çeşitli etkinlikler yapıyor.

Üyelerinin alışveriş merkezlerinin rekabetinden ve yasaların getirdiği sınırlamalardan olumsuz etkilendiğini kaydeden İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası yöneticileri, seslerini duyurmak için çeşitli etkinlikler yapıyor. Bir süre önce bakkal esnafının işlerinin açılması temennisiyle lokma döktüren oda yöneticileri, son olarak üyeleriyle birlikte Ankara’ya çıkarma yapıp Anıtkabir’i ziyaret etti. 140 üyeyle birlikte gittiklerini kaydeden Oda Başkanı Emin Bağcı, ülke yöneticilerinden bakkallara sahip çıkmalarını istedi.

Her kapatılan fabrikanın, her yıkılan spor tesisinin ve yeşil alanın yerine alışveriş merkezi yapılmak istendiğini dile getiren Bağcı, “Ülkemizdeki alışveriş merkezlerinin yüzölçümü, neredeyse Lüksemburg kadar. Bu da yetmiyormuş gibi hipermarketlerin uzantıları mahalle aralarına kadar girdi. Gençlerimiz, çocuklarımız artık sokağı unuttu. Bayramlar, hafta sonları, tatiller bile alışveriş merkezlerinde geçiriliyor. Biz haksız rekabetin bir an önce engellenmesini, acilen Perakende Yasası çıkarılmasını istiyoruz. Seyyar ve kaçağın önüne geçilmeli, esnafı destekleyen önlemler alınmalı. Sigara ve alkol satışının düzenlenmesi yeniden gözden geçirilmeli, cezalar adil olmalı.” dedi. Hükümetin, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı taslağını sektörün görüşüne sunduğunu da hatırlatan Emin Bağcı, "Büyük mağazaların sokak aralarına girmesi önlenmeli. Kendi adları altında imal ettirdikleri ürün payı yüzde 20’yi geçmemeli. Tespit edilecek ticaret bölgeleri ve yeni işyeri açılışlarında, ilgili odalara da tespit komisyonunda yer verilmeli." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.