İzmir’de Ak Parti’nin 30 İlçe Başkan Adayı Tanıtıldı

İzmir’de Ak Parti’nin 30 İlçe Başkan Adayı Tanıtıldı

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım, İzmir için yeni bir dönemi başlatmak için çok çalışacaklarını söyledi.

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım, İzmir için yeni bir dönemi başlatmak için çok çalışacaklarını söyledi. Yıldırım, İzmir'de 30 ilçe belediye başkan adayının tanıtım törenine katıldı.

    İzmir’e kaybettirilen yılları yıldırım hızıyla telafi edeceklerini belirten Yıldırım, “Kendimizi ve yapacağımız hizmetleri öyle iyi anlatacağız ki İzmir ve ilçeleri 31 Mart sabahı için adeta şafak sayacak. Bugün şafak kaç? 64. 31 Mart’ta İzmir’in üzerine doğan güneş başka olacak. İzmir’in değişim özlemi, hizmet özlemi bitecek. İzmir çaresizliği değil, çözümü konuşacak. İzmir bölgesinde lider, refahın her alanda hissedildiği bir dünya kenti, marka şehir olacak” diye konuştu.

Binali Yıldırım, rahatsızlığı nedeniyle sesi kısık olduğu için zaman zaman zorlandı. Konuşmasını keserek sık sık su içti. Binali Yıldırım, Halkapınar’da ilçe başkan adaylarının tanıtılacağı törene katıldı. Eşi ve torunuyla birlikte gelen Yıldırım, salona partililerin alkışları arasında girdi. Salonu turlayarak gelenlere karanfil attı. Salonda 2 ayrı yere asılan “Çok kolay by Binali Yıldırım” yazılı pankartlar dikkat çekerken, Yıldırım’ın seçim sloganının bu olduğu öğrenildi.

    BAŞBAKAN VİDEO MESAJLA SALONA SESLENDİ

    Konuşmalardan önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’e hitaben yaptığı konuşmanın yer aldığı video hologram yöntemiyle yansıtılarak gösterildi. Başbakan Erdoğan, görüntüsünün yer aldığı video konuşmasında partililerden 30 Mart seçimlerine büyük bir gayretle çalışmalarını özellikle istedi. İzmir’in çok büyük bir değişime hazırlandığını belirterek partililerden İzmir ve Türkiye için 11 yılda yapılanları İzmirlilere anlatmasını isteyen Başbakan Erdoğan, “İzmir’i yeniden parlak dönemlerine kavuşturmak için canla başla çalışıyoruz. Hizmete hasret kalan İzmir, hizmetlerle kucaklaşacak. İzmir’in talihi sizlerin gayretleriyle değişecek.” dedi. AK Parti olarak 11 yılın en önemli seçimine hazırlandıklarını ifade eden Erdoğan, “Büyük Türkiye’nin kazanımlarına yönelik saldırıları anlatmanızı, bu saldırılara kimlerin ortaklık ettiğini, kimlerin maşa görevi gördüğünü İzmir ile paylaşmasını arzuluyorum. Türkiye içerden ve dışarıdan haince bir saldırıya maruz kaldı. Bu haince saldırıya karşı dik durmak, ülkesi ve milleti için herkesin yapması gereken bir vazifedir. Mücadelemiz aslında bir istiklal mücadelesidir. İzmir bağımsızlığın ne olduğunu çok iyi bilir.” şeklinde konuştu. 30 Mart’ın milat olacağını ifade eden Erdoğan, 2 ay boyunca partilerden çalışmalarını ve İzmir’in makus talihini değiştirmelerini istedi. Erdoğan, adayları kılı kırk yararak seçtiklerini de sözlerine ekledi.

    "HİZMETE HAZIRIZ"

    Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından sonra salonu dolduranlara hitap eden İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım, İzmir’deki yerel yönetime yüklendi. Yönetimin başarısız ve beceriksiz olduğunu ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu: “İzmirlilere hizmet aşkıyla buradayız. Bugün burada gelecek 5 yılın yöneticilerini belirleyecek önemli bir toplantı yapıyoruz. İzmir ilklerin şehri. İzmir bu şanını bu şöhretini, haklı ünvanını ne yazık ki son yıllarda sürdüremedi. Bunun sebebini hepimiz biliyoruz. Bunun sebebi yerel yönetimdeki başarısızlığı ve beceriksizliğidir. Bu beceriksizliği sona erdirmeye hazır mıyız? İzmir’in yerel kalkınmada başarısı için biz hizmete hazırız. Bu kadro, 30 Mart’ta İzmirli hemşehrilerimize hizmet etmek için hazır. İzmir’i yerel kalkınmada başarısı için hizmete hazır. Her şeyin kolay, çok kolay olduğunu ekibimizle göstereceğiz.” dedi.

    Yıldırım, hamaset ve husumetle uğraşmayacaklarının altını çizdi. Yıldırım, şöyle konuştu; “Bizde samimiyet, sevgi ve saygı var. İzmir’de bu anlayıştan asla ve asla taviz vermeyeceğiz. Her işimizi yaparken hemşehrilerimize karşı devamlı sorumlu, saygılı olacağız. Bu duygularla hizmet etmeye kararlıyız. Bunu en güzel şekilde yerine getireceğiz. İzmir’de bu zamana kadar proje üretemeyen sorunları çözemeyen yönetimin yerine başarılı bir ekip ile geleceğiz. Bugün şafak 64. 64 gün sonra İzmir yeni bir güne, yeni bir heyecanla başlayacak. İzmir AK Parti hizmet anlayışıyla buluşacak. İzmir halkı çaresizliği değil çözümü konuşacak.” diye konuştu.

    Binali Yıldırım, daha sonra 30 ilçe belediye başkan adayının isimlerini tek tek açıklayarak platforma davet etti. Yıldırım ve adaylar ellerini kaldırarak salondakileri selamladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.