İzmir’de 354 Milyon Metreküp Su Tasarrufu Sağlandı

İzmir’de 354 Milyon Metreküp Su Tasarrufu Sağlandı

İzmir’in 11 ilçesindeki su şebekesini uzaktan okuma yöntemiyle yakın takibe alan Büyükşehir Belediyesi, arıza ve kayıpları asgariye indirerek altı yılda 354 milyon metreküp tasarruf sağladı.

İzmir’in 11 ilçesindeki su şebekesini uzaktan okuma yöntemiyle yakın takibe alan Büyükşehir Belediyesi, arıza ve kayıpları asgariye indirerek altı yılda 354 milyon metreküp tasarruf sağladı. Projeye, şebekeleri yenilenen Yeni Foça ve Menemen ilçeleri de eklendi, yeni hedef bütün ilçeler.

11 ilçede oluşturduğu 392 izole sayaç bölgesiyle su arızalarına ve kayıplarına GPRS’li uzaktan okuma sistemiyle müdahale eden İZSU, "Su Kayıpları" projesini genişletti. 2013 yılı sonunda Yeni Foça Mahallesi ve Menemen ilçesinde de izole sayaç bölgeleri oluşturularak sisteme dahil edildi. Şebeke yenileme çalışması yapılan bütün yerleşim yerlerinde izole sayaç bölgeleri oluşturacaklarını belirten İZSU yetkilileri, “2014 yılında da çalışmalarımıza hız vererek, çevre yerleşimlerde yeni izole sayaç bölgeleri oluşturuyoruz. Hedefimiz, tüm ilçeleri sisteme dahil ederek su kayıplarını en az düzeye indirmek.” dedi. Söz konusu projeyle şehir merkezindeki ilçeleri bin 500 ile 2 bin hanelik izole sayaç bölgelerine ayıran ve harcamaları, basınç bilgilerini izleyerek kaçaklara müdahale eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 2008 yılında verileri SMS aracılığıyla bilgisayardan alabilmek için uzaktan okuma sistemine geçti. Böylece haftada bir kez izole sayaç bölgesine gidilerek yapılan okumalar yerine, bölge sayaçlarının su harcamasıyla sayacın giriş ve çıkış basınç değerleri, SMS aracılığıyla günlük olarak bilgisayara ulaştırıldı. 2013 yılında ise sistem yenilenerek, GPRS ile uzaktan okuma yapılmaya başlandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.