İzmir İçin Tasarladılar

İzmir İçin Tasarladılar

İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi tarafından ilk kez düzenlenen 'Tasarım Koridorları Ulusal Fikir Yarışması'nın ödül töreni gerçekleşti. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki (AASSM) törene katılan İzmir Büyükşehir Belediye...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi tarafından ilk kez düzenlenen 'Tasarım Koridorları Ulusal Fikir Yarışması'nın ödül töreni gerçekleşti.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki (AASSM) törene katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'i Akdeniz'de tekrar 'etkin bir oyuncu' yapma hedefiyle çalıştıklarını söyledi. Akdeniz Akademisi'ni, İzmir'in yol haritasını oluştururken uzun çabalar sonucunda kurduklarını belirten Başkan Kocaoğlu, "Akademi'nin amacı; İzmir'in tarih boyunca Akdeniz'de önemli bir kent olmasından kaynaklanan ve diğer Akdeniz kentleriyle kurduğu ilişkilerin araştırılması, ayrıca İzmir'in Akdeniz' de tekrar etkin bir oyuncu olmasını sağlamaktır." dedi.

Aziz Kocaoğlu, "İzmir'i kimse bu hızlı yürüyüşten geri döndüremeyecek, yavaşlatamayacaktır." şeklinde konuştu.

Akdeniz Akademisi Yönetim Kurulu ve Bilim Kurulu üyesi, Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Balcıoğlu, Akdeniz Akademisi'nin Eylül 2013'te kurulduğunu hatırlattı. Bugünü önemle beklediklerini kaydeden Balcıoğlu, "İzmir'de bir tasarım tanıtım platformu kurmak üzere İZKA'ya başvurduk. Bir tasarım müzesi hayalimiz var. Tasarımcı ile üreticiyi bir araya getirme, genç tasarımcılara yetiştirme programları gibi çalışmalar akademi bünyesinde yapılıyor." dedi.

Jüriye teşekkür plaketlerini İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce verdi. Proje sahiplerinin ödüllerini ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu takdim etti.

Yarışma sergisi 20 Ekim 2014 tarihine kadar, pazar günleri hariç her gün 09.00-18.00 saatleri arasında AASSM'de gezilebilecek.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.