İzmir beşik gibi sallanıyor! 15 dakika arayla iki deprem

İzmir beşik gibi sallanıyor! 15 dakika arayla iki deprem

İzmir Körfezi'nde yaklaşık 15 dakika arayla 4.8 ve 3.9 büyüklüğünde 2 deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü depremin bugün saat 08.13'te yerin 16.98 kilometre derinliğinde olduğunu bildirdi.

4.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem Manisa, Aydın ve çevre illerde de hissedilirken, can ve mal kaybının olmadığı bildirildi.

İKİNCİ DEPREM

İzmir'de, saat 08.13'te meydana gelen ve merkez üssü İzmir Körfezi olan Richter ölçeğine göre 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından, saat 08.30'da da yine aynı yerde, 3.9 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. İkinci deprem de kentte hafif şidette hissedildi.

AFAD, depremin merkez üssünün İzmir'in Foça ilçesine 8.33 kilometre, İzmir'e ise, 41.48 kilometre uzaklıkta, yerin 11.76 kilometre derinliğinde olduğunu bildirdi. Korkuya neden olan deprem, ilk belirlemelere göre herhangi bir hasara yol açmadı.

"BÜYÜK DEPREM OLUŞTURMAZ"

Depremle ilgili NTV yayınına bağlanan Prof. Dr. Okan Tüysüz şunları söyledi:

 

 

 

"Çok sayıda fay içeren bir bölgre. Karaburun, Urla ve İzmir; iki önemli yönde fay sisteminin birbiriyle kesiştiği etkin olduğu bir bölge. Karada da diri fayların mevcut olduğunu biliyoruz.

Foça açıklarında oluşan bu deprem, deniz içerisindeki faylardan kaynaklı. Karakteri henüz belirlenmedi ama bildiğimiz kadarıyla çok büyük deprem oluşturacak faylar söz konusu değil orada. Orta büyüklükte depremler yaşanıyor zaman zaman. İzmir, ilçeleriyle birlikte deprem riski yüksek bölgedir. O nedenle yapıların depreme dayanıklı hale getirlmesi önemli..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.