İzmir Adnan Menderes 'Engelsiz Havalimanı Kuruluşu' Sertifikası Aldı

İzmir Adnan Menderes 'Engelsiz Havalimanı Kuruluşu' Sertifikası Aldı

TAV Havalimanları tarafından işletilen İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yürütülen "Engelsiz Havaalanı" projesi kapsamında "Engelsiz Havalimanı Kuruluşu" sertifikası aldı.

TAV Havalimanları tarafından işletilen İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yürütülen "Engelsiz Havaalanı" projesi kapsamında "Engelsiz Havalimanı Kuruluşu" sertifikası aldı. Havalimanında, engelli yolcuların bütün hizmetlere sıkıntısız şekilde erişimini sağlayacak düzenlemeler tamamlandı.

TAV İzmir Genel Müdürü F.Erkan Balcı, Adnan Menderes Havalimanı’nda engelli yolcuların yaşam kalitelerini arttırıcı düzenlemelerin, uluslararası standartlarda hayata geçirildiğini söyledi. Mevcut terminal binasında engelli yolcular için yapılan bütün uygulamaların sürdürülebilirlik prensibine uygun olduğunu belirterek, “2014’te hizmete girmesi planlanan yeni iç hatlar terminaliyle birlikte bu açıdan örnek ve öncü uygulamalara sahip bir havalimanı olacağız.” dedi.

Adnan Menderes Havalimanı’ndan, 64 havayolu şirketiyle 35 ülkede 87 destinasyona direkt uçuş yapılıyor. "Engelsiz Havalimanı" projesi kapsamında mevcut terminal ve otoparkta yaklaşık bin 200 metre hissedilebilir zemin uygulaması yapıldı. Geliş ve gidiş katlarına, Braille alfabesiyle yönlendirmeleri de içeren engelli yardım totemleri yerleştirildi. Bütün yolcu asansörlerine, Türkçe ve İngilizce olarak kat bilgilerini veren sesli uyarı sistemi takıldı. Ayrıca iki adet engelli check-in bankosu kurularak, havalimanında görev yapan 63 personele “Engellilere Yönelik Davranış” başlığı altında eğitim, 25 personele ise işaret dili eğitimi verildi. Bununla birlikte iki adet engelli bilet satış ve danışma bankosu oluşturuldu. Otopark bölümünde, 32 adet engelli yeri yapıldı. Toplam 37 adet engelli tuvaletine sensörlü, otomatik aydınlatmalı, acil durum uyarı donanımlarıyla yenilikçi sistem takıldı. Terminal içinde yolcuların oturduğu alanın yüzde 5’i de engellilere tahsis edilerek işaretlendi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.