İzmir Adanalılar Güçbirliği Derneği’nden Başkan Öztürk’e Ziyaret

İzmir Adanalılar Güçbirliği Derneği’nden Başkan Öztürk’e Ziyaret

İzmir Adanalılar Güçbirliği Derneği yönetim kurulu üyeleri, düzenleyecekleri 1. Adana Kültür ve Sanat Festivali hazırlıkları kapsamında, Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk’ü ziyaret etti.Dernek Başkanı Arif Kayakşu ve Komite Başkanı...

İzmir Adanalılar Güçbirliği Derneği yönetim kurulu üyeleri, düzenleyecekleri 1. Adana Kültür ve Sanat Festivali hazırlıkları kapsamında, Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk’ü ziyaret etti.

Dernek Başkanı Arif Kayakşu ve Komite Başkanı Tuba Özbir, Belediye Başkanı Musa Öztürk’ü makamında ziyaret ederek, 31 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında İzmir Uluslararası Fuar alanında düzenleyecekleri 1. Adana Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri hakkında bilgi verdi ve fuara davet ettiler. Dernek Başkanı Arif Kayakşu, İzmir’de asimile olmaya başlayan Adanalıların, doğup büyüdükleri topraklarının gelenek ve göreneklerini unutmaması ve iki il arasında ekonomik işbirliğine olanak sağlanması amacıyla gerçekleştirecekleri festivale 200 bin ziyaretçi beklediklerini belirtti.

Kayakşu, “Dernek olarak düzenleyeceğimiz festival ile Adana’nın örf ve adetlerini yeni nesle aşılamayı ve aynı zamanda İzmir’de Adanalılık ruhunu canlandırmayı, aile ilişkilerini sıcak tutmayı, birbirini tanımayan Adanalıları tanıştırmayı ve Adana kültürünü İzmirlilere tanıtmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda, festivalde ilimizin tanıtımıyla ilgili çok sayıda stant yer alacak. Adanalı sanatçılarımız konserler verecek ve imza günü düzenleyecek. Adana ve İzmir’deki sivil toplum kuruluşlarımızın, ticaret ve sanayi odalarıyla şehrin tüm dinamiklerini, büyükşehir ve ilçe belediyelerini bu festivali desteklemeye davet ediyoruz.” dedi.

Belediye Başkanı Musa Öztürk ise Adana’nın ve Kozan’ın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla kendilerinin de ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade ederek, dernek yöneticilerini, çalışmalarından dolayı kutladı ve festival daveti için teşekkür etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.