İzka’dan Aldığı Destekle Üretiminin Yüzde 95’ini İhraç Ediyor

İzka’dan Aldığı Destekle Üretiminin Yüzde 95’ini İhraç Ediyor

Plastik enjeksiyon kalıpları ve plastik parça imalatı yapan Beşok Kalıp, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)'ndan aldığı destekle yatırımlarını hızlandırdı.

Plastik enjeksiyon kalıpları ve plastik parça imalatı yapan Beşok Kalıp, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)'ndan aldığı destekle yatırımlarını hızlandırdı. İzmir 4. Sanayi Sitesi'nde hizmet veren Beşok, 2012 yılında ar-ge departmanın tasarladığı yassı damlatıcı modeliyle 600 bin liralık proje desteği aldı. Bu sayede üretiminin yüzde 95'ini ihraç eder hale geldi.

Beşok Kalıp Teknik Müdürü Umut Gülbaş, başta Almanya olmak üzere ABD, Hindistan, Mısır, Rusya, Yunanistan ve Polonya’ya ihracat yaptıklarını söyledi. Çeşitli sektörler için yüksek hassasiyete sahip teknolojik kalıplar ürettiklerini belirten Gülbaş, İZKA'dan aldıkları maddi destek ve yönlendirmelerle önemli yatırımlara imza attıklarını kaydetti. Beşok Kalıp'ın güçlü bir ar-ge yapısına sahip olduğunu ve parçaların kalite kontrolünü 'Dinamik Kalite Kontrol Sistemi' ile yaptığını aktardı. Plastik pazarında yoğun bir rekabet olduğuna dikkat çeken Teknik Müdür Gülbaş, şöyle konuştu: "Biz herkesin yapamayacağı işleri yapmaya gayret ediyoruz. Daha önce ağırlıklı olarak sulama sektörüne yönelik plastik parçalar üretirken şimdi otomotiv ve elektrik-elektronik sanayisine de girdik. İşimizi iyi yapıyoruz, bu da büyüme olarak bize geri dönüyor. Ar-ge çalışmalarında TÜBİTAK, KOSGEB ve İZKA gibi kuruluşların teknoloji desteklerinden faydalanıyoruz. 2012 yılında ar-ge departmanının tasarladığı yassı damlatıcı modeliyle İZKA'dan 600 bin liralık makine desteği aldık ve kısa sürede yatırımlarımızı hızlandırıp seri üretime geçtik. İlk seri üretimi Rusya'ya yaptık. Ar-ge bölümümüzün tasarladığı bu proje, İZKA sayesinde hayata geçti. Artık enjeksiyon bölümünde üretilen ürünlerimizin yüzde 95'ini ihraç ediyoruz."

Önümüzdeki günlerde Almanya'da düzenlenecek ve plastik sektörünün en büyüğü olan K-2013 Plastik Fuarı'nda yassı damlatıcı ürünlerini görücüye çıkaracaklarını belirten Umut Gülbaş, "Orada ciddi alıcılarla buluşmayı hedefliyoruz. Ülkemizden de pek çok işadamı bu fuarı ziyaret etmekte. Düsseldorf'ta düzenlenecek fuarda, 1. holde C-36 standında yerimizi alacağız. Firma olarak sektörle ilgilenen herkesi standımıza bekliyoruz." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.