İyi veda etmeliyiz

İyi veda etmeliyiz

Süper Ligdeki serüveni kısa süren Konyasporda Sivasspor maçı hazırlıkları devam ediyor.

Konyaspor teknik direktörü Yılmaz Vural, içeride oynanacak son maçı kazanmak istediklerini söyledi

 

Konyaspor’da, Sivasspor maçının hazırlıkları 3 puan parolasıyla sürüyor.  Gençlerbirliği maçının ardından verilen bir günlük izinden sonra, haftanın ilk idmanını önceki gün akşam saatlerinde yapan yeşil-beyazlılar da moral iyi. Teknik direktör Yılmaz Vural yönetiminde Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde yapılan antrenmana sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan Mehmet Batdal, izinli olan Hakan Aslantaş'ın yanı sıra Kamil Zayatte ve Orkun Uşak katılmazken, Veli Acar ve Mahamoudou Kere takımdan ayrı olarak yürüyüş yaptı. Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman sıçrama ve denge çalışması ile devam etti. Antrenmanda ayağındaki ağrıları artan Mehmet Sedef çalışmayı yarıda bıraktı. Antrenman, iki takım olarak yarı sahada yapılan çift kale maçla tamamlandı. Büyük çekişmeyle geçen çift kale maçı yeşil takıma karşı turuncu takım 8-7 kazandı. Konyaspor’da, Sivasspor maçının hazırlıkları bugün saat 16.00’da basına kapalı olarak Atatürk stadında yapılacak taktik antrenmanıyla devam edecek.. Çalışmada, Sivas maçının provası gerçekleştirilecek. Yeşil-beyazlı takımda hazırlıklar Cuma günü tamamlanacak ve oyuncular tesislerde kampa girecekler.   

ŞANSA İNANMAYA BAŞLADIM

Küme düşmesi kesinleşen Konyaspor’un oynadığı futbol ile herkesin takdirini aldığını, ancak futbolun içerisinde olan şans ve şanssızlığın kendi başlarına çok gelmesinden dolayı hedefe ulaşamadıklarını söyleyen Yılmaz Vural, sezonun son iç saha maçında Sivasspor'u yenmek istediklerini belirtti. Gençlerbirliği ile oynanan maçın ilk yarısında beklentilerin gerisinde bir oyun ortaya koyduklarını ifade eden Vural, "Oyuna istediğimiz gibi başlayamadık. Rakip ilk dakikalarda etkili oldu. Ancak ilerleyen bölümlerde oyunda dengeyi kurduk. Mehmet Sedef ile bir topumuz direkten döndü. Gol için bastırdığımız bir anda basit bir defans hatasından dolayı, çok da kritik bir dakikada kalemizde golü gördük ve soyunma odasına 1-0 mağlup girdik. İkinci yarıda skoru lehimize çevireceğimize inandık. İkinci yarıda hızlı başladık. Gol için baskı kurduk ve sonucunda da Musa ile beraberliği yakaladık. Ben bugüne kadar futbolda şansa ve şanssızlığa inanan biri değildim. Ama Konyaspor'un başında iken yaşadıklarımdan sonra futbolda bu iki kavrama da inanmaya başladım. Oyuna ikinci yarı aldığımız Mehmet Batdal bir pozisyon sonrasında daha önce sakatlandığı yerden sakatlandı ve ayağında çatlak meydana geldiği için oyuna girmesinin ardından 15 dakika sonra değişmek zorunda kaldı. Sonrasında beraberlik için baskı kurmak istediğimiz bir anda defanstan çıkarken kaptırdığımız top kalemizde ikinci gol oldu. 2-1'den sonra skoru değiştirme adına her şeyi yaptık. Ama bir türlü başaramadık. Birde son bölümlerde Kere'nin sakatlanıp oyuncu değişikliği hakkımızın kalmaması nedeniyle oyundan alınmasıyla 10 dakika 10 kişi mücadele etmek zorunda kaldık. Dikkat ederseniz bir kart sonrası değil, yaşanan bir sakatlık sonrası eksik kaldık. Kazanma adına ellerinden gelen tüm gayreti gösterdikleri için oyuncularımı kutluyorum" dedi.

GALİBİYETLE VEDA ETMEK İSTİYORUZ

2010-2011 sezonunda Süper Lig'de önlerinde 2 maç kaldığını söyleyen Konyaspor teknik direktörü Yılmaz Vural, "Küme düşmemiz kesinleşti. Ama Konyaspor özellikle son haftalarda oynadığı oyun ile küme düşmeyi hak etmediğini herkese gösterdi. Tüm Türkiye'deki sporseverlerin takdirini kazandı. Şimdi önümüzde Sivasspor ile oynayacağımız bir maç var. Bu maçaynı zamanda Konyaspor'un bu sezon Süper Lig'deki son iç saha maçı. Taraftarlarımıza buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. Saha içerisindeki mücadelesinden dolayı en ufak bir tepki bile göstermedikleri takımlarını Cumartesi günü oynanacak Sivasspor maçında tribünlerdeki yerlerini alarak bir kez daha desteklesinler. Almanya'da ve İngiltere'de örneklerini gördüğümüz küme düşen takımların alkışlanması olayını Konyaspor taraftarı da Cumartesi günü yapacak ve tüm Türkiye'ye örnek olacaktır. Ben buna yürekten inanıyorum. Kalan iki maçımızı da kazanarak sezonu en iyi şekilde tamamlamak istiyoruz" şeklinde görüş belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.