İttifak büyüyor

İttifak büyüyor

İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ünsal Sözbir, “Türkiye ve Konya'nın gururu olan İttifak Holding, büyümesini hız kesmeden sürdürüyor. Yeni beceriler kazanarak, yatırım için yeni yerler keşfediyoruz” dedi

Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak ve Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Recep Çınar, İttifak Holding'e nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ünsal Sözbir, İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İcra Kurulu Başkanı Tahir Atila ve İttifak Holding Kurumsal İletişim Direktörü Ecevit Abdullah Öksüz hazır bulundu. Ziyarette İttifak Holding ve Merhaba Gazetesi'nin yürüttüğü çalışmalar konuşuldu.

BAŞARI BİRLİKTE OLUR

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ünsal Sözbir, yürüttükleri faaliyetler ile ilgili bilgiler verdi. Sözbir, İttifak Holding'de büyük işler yapıldığını aktardı. “İttifak Holding, Konya'daki işletmelere nitelikli eleman yetiştiren nadir kurumlar arasında yer alıyor” diyen Sözbir, “Biz, sadece bugün için çalışmıyoruz. Geleceğimize de yatırım yapıyoruz. Bireysel başarılar kesinlikle bizim için önemli ama yeterli değil. Başarımızın altında yatan en önemli etken birlikteliğimizdir. Müessesemiz ön planda olsun. Konya'ya ve ülkemize faydamız dokunsun. Tüm bu amaçlar için çabalıyoruz” açıklamalarında bulundu.  

4-1-030.jpg

BÜYÜMEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ

Şuan için yürüttükleri projeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Sözbir, kendi ekiplerini yetiştirirken yatırım yapmayı da ihmal etmediklerini kaydetti. Sözbir, marka olduklarını dile getirerek, “Bu markayı yönetmemiz lazım” dedi. Sözbir, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Perakende bizim en büyük alanımız. Adese'deki büyümemizi hız kesmeden sürdürüyoruz. İkinci büyük alanımız inşaat sektörümüz. Seha İnşaat yeni projelere imza atacak. 3 yeni arsa aldık. 400 konutlu bir projeyi tamamlamanın mutluluğunu yaşayacağız. Devam eden Zermaram ve Kanyon Park projemiz var. İstanbul'da 3. İstanbul projesini sürdürüyoruz. Ağırlıklı olarak konut üzerine çalışıyoruz. Uzun vadede ticari gayrimenkule doğru bir açılım olacaktır, fırsatlarını kolluyoruz. İzleme aşamasındayız.”

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜ

Selva Gıda'nın İttifak Holding için büyük bir gurur kaynağı olduğunun altını çizen Sözbir, “Dünyanın en lezzetli makarnasını üretiyoruz. 5 kere üst üste kalite ve lezzet ödülü aldık” şeklinde konuştu. Sözbir, İttifak Holding’i anahtar teslim değirmen, anahtar teslim yem değirmenleri ve şeritli daire testere tezgahları sektörlerinde 27 yıldır temsil eden İmaş Makine'de çalışmaların devam ettirildiğini aktardı. İmaş Makine'nin yüzde 95 ihracat ile çalışan bir firma olduğunu ve hedeflerini büyüttüklerini söyleyen Sözbir, “Günlük 1 milyon yumurta aldığımız tavuk çiftliğimiz var. Pamukçu'da Türkiye'nin en büyük tesisini işletiyoruz. Yanına 2. bir yem fabrikası kurduk. İşi iyi olan ve bazı nedenlerden dolayı büyüyememiş firmalara da stratejik ortak oluyoruz. Kendi yönetici ve çalışanlarımızı yetiştirmenin derdindeyiz. Sermaye para değil, insandır. Yatırımı insana yapıyoruz. Liderlik ve Gelişim Akademisi kurduk. Bir yönetici aynı zamanda bir öğretmendir. Etiket işi yapmıyoruz. Perakendecilik alanındaki başarımızı perakendecilik okulu açarak, sürdüreceğiz” dedi.

UZAK DOĞUYA İHRACAT

İhracat konusunda 2 firmalarının çok yoğun çalıştığını vurgulayan Başkan Sözbir, Selva Makarna ve İmaş Makine'nin üretim noktasında iyi olduğuna dikkat çekti. Katar'a çelik konstrüksiyon gönderdiklerini söyleyen Sözbir, konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı: “İhracat, bizler için önemli. Konya'da dış ticareti bilen nadir, yapılardan bir tanesiyiz. Dış pazardaki bütün fırsatları yakından izliyoruz. Selva, önceden Afrika ağırlıklıydı. Şimdi Uzak Doğu ağırlıklı da çalışıyor. Japonya, Güney Kore, Taiwan'daki ilişkilerimiz gelişiyor. Yeni yeni alanlar keşfediyoruz. Mürekkep balıklı makarna üretiyoruz. Bu da açıldığımız alanların damak tadına hitap edebildiğimizin en büyük göstergesidir. Yeni beceriler, kazanıyoruz.

KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK

Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak da şunları kaydetti: “İttifak Holding, Konya'nın gözbebeğidir. Kapımız her zaman sizlere açık ve sizlerin yanındayız. Konyalı firmaların başarısı bizleri de mutlu etmeye yetiyor. İnsanlara iş kapısı açıyorsunuz. İnsanlar, sayenizde evlerine ekmek götürüyor.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.