İthal istikrar!

İthal istikrar!

İthal ede ede, “ithal et” bağımlısı olduk. Amaçlanan istikrarı “bir türlü düşmeyen fiyatlarda” sağladık...

Son yıllarda “durdurulamaz” bir hale gelen et fiyatları, bir türlü düşürülemiyor. Alınan önlemlere, yani her fırsatta girişilen et ithalatına rağmen düşmeyen fiyatlara bahane olarak da “amaç zaten fiyatların stabil olmasıydı” deniliyor. Bugün ise “fiyatların 50 liranın üstüne çıkmayacağı” garantisi(!) ile övünülüyor! Vatandaşın payına ise etsiz sofralar düşüyor!
 

“Et ithal ediyoruz, Fiyat 50 TL’yi aşmaz”

Et fiyatlarının 50 liranın üzerine çıkacağı iddiaları hakkında açıklamalarda bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın bu noktada “gerekli çalışmaları” yaptığını söyledi.
 
Canlı hayvanda gümrük vergilerinin sıfırlandığını anımsatan Bakan Tüfenkci, ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın, Et Balık Kurumu vasıtasıyla et ve canlı hayvan ithalatı yaptığına dikkat çekti. Tüfenkci, “Özellikle et girişlerinin hızlanmasıyla beraber, daha doğrusu Et Balık Kurumu’nun ithalatının hızlanmasıyla beraber bunun gerçekleşmeyeceğini şimdiden söyleyebiliriz” diyerek yüreklere su serpti!
 
 

“İTHAL ET, İTHAL ET” NEREYE KADAR?

Son yıllarda Türkiye gündeminden düşmeyen yüksek et fiyatlarına mantıklı bir açıklama da getirilemiyor. Bir yandan Türkiye’nin dışarıya ihraç edecek kadar canlı büyükbaş hayvan varlığına sahip olduğu söylenirken, diğer yandan ise fiyatları düşürmek için et ithalatına başvuruluyor. Hatta fiyatları düşürmek için yapılan ithalat bile çare olmuyor ve fiyatların sabit kalması başarı olarak görülebiliyor. Eldeki hayvan varlığına rağmen ihtiyaca cevap verilememesinin yanıtını bulmak yerine çare olarak hep ithalat gündeme geliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum