İtalyan tatları Konya'da

İtalyan tatları Konya'da

İtalyan Şef Geovani Polloina, özel gereksinimli gençlere destek amacıyla Gökçem Cafe ve Restaurant'ta İtalyan usulü ev yapımı makarna eğitimi verdi

Özel gereksinimli gençlerin başarılarının topluma fark ettirilmesi amacıyla yapılan etkinliğe cafe'de hizmet veren özel gereksinimli gençlerin yanı sıra, Mevlana Sevgi evleri öğrencileri, aileler ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. Katılımcılara şef tarafından makarna yapımı anlatıldı. Katılımcılara sertifika verildi.  Konya'ya ikinci kez geldiğini iade eden İtalyan Şef Geovani Polloina, "3 buçuk yıldır Türkiye'deyim. Türkiye'ye gelmeden önce İngiltere'de şeflik yapıyordum. Türkiye'ye geldikten sonra mutfak şefliği değil, genel itibari ile danışmanlık yapıyorum. Yeni restaurantlar kuruyorum. Oralarda eğitim veriyorum. Bunun dışında yine bu tip workshoplar yapıp insanlara İtalyan yemeklerini öğretmeye çalışıyorum. Bugünki ilgiden çok memnunum. Böyle bir organizasyonda bulunmaktan da çok mutluyum. Cafe sahipleri Devecioğlu ailesi benim dostlarımdır. Onları sevdiğim için bu organizasyonda yer aldım. Bu etkinliği sürekli hale getireceğiz. Hemen hemen her ay bu kafede olacağım. Bu etkinlik Down Sendromlulara destek olmak amacı ile yapılan bir etkinliktir. Sadece böyle anlamlı ve hayırlı olan bir iş olduğu için buradayım. Bundan sonra İtalyan makarnası dışında İtalyan pastaları ve tatlıları yapmayı amaçlıyoruz"dedi.

KONYA'NIN YEMEK KÜLTÜRÜ ZENGİN

İtalyan makarnasının yapılış tarifi ve Konya'nın çok zengin bir yemek kültürüne sahip olduğunu da dile getiren Geovani, konuşmalarını şöyle sürdürdü: "Makarna yapımında en çok dikkat edilmesi gereken unudur. Yumurta, zeytinyağı ve tuz konulmalıdır içerisine. Bu üçünün birleşimi ile güzel bir makarna sofralarda yer bulur. Daha fazlasını öğrenmek isteyenler  workshoplara gelsin. Konya'yı çok seviyorum. Konya, mistik bir şehir. Konya'ya geçen günlerde Şeb-i Arus törenleri kapsamında geldim. 2 senedir gelmek istiyordum fırsat olmadı. Bu etkinlik sayesinde gelebildim. Konya'nın yörel yemekleri çok güzel. Onun için buradaki arkadaşlar ile de görüşüyorum. Gastronomi bölümünde okuyan arkadaşlar ile görüşüyorum. Umarım Konya dışına bu yemekler çıkabilir. Etli ekmek ve arabaşı çorbasını çok seviyorum." Program, katılımcılara sertifikaları verildikten sonra son buldu.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.