İsviçreli Bakandan Btso’ya Ziyaret

İsviçreli Bakandan Btso’ya Ziyaret

İsviçre Jura Kantonu Ekonomi ve İşbirliği Bakanı Michel Probst ve beraberindeki firma temsilcileri Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret etti. İsviçreli Bakan Probst, Bursa’nın Türkiye’deki en önemli kalkınma merkezlerinden birisi...

İsviçre Jura Kantonu Ekonomi ve İşbirliği Bakanı Michel Probst ve beraberindeki firma temsilcileri Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret etti. İsviçreli Bakan Probst, Bursa’nın Türkiye’deki en önemli kalkınma merkezlerinden birisi olduğunu söyledi.

İsviçre Jura Kantonu Ekonomi ve İşbirliği Bakanı Michel Probst ve beraberindeki ince metal, saat, mücevher, metal el aletleri ve metal profil üretimi alanında faaliyet gösteren firma temsilcilerinden oluşan 19 kişilik heyet, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ile bir araya geldi.

Bursa’nın ticari potansiyeli ve iş birlikleri hakkında görüşme gerçekleştiren heyete BTSO’nun faaliyetleri hakkında sunum yapıldı.

Her yıl İsviçre’de gerçekleştirdikleri ekonomik misyonun sonucu olarak Bursa’da bulunduklarını belirten Michel Probst, “Türk şirketlerini, Türkiye’yi ve onun sanatsal mirasını görmek için buradayız. Çok şanslıyız çünkü kalkınmanın en önemli merkezlerinden birisinde bulunuyoruz. Ziyaret sayesinde ülkenin tarihi mirasını da yakından görme imkanımız oldu.” dedi.

“ORTAKLIKLAR OLUŞTURULABİLECEĞİNİ GÖRDÜK”

Gerçekleştirdikleri ziyaretin iki ülke arasındaki dostluk ve ticaret ilişkilerini geliştirmesine yardımcı olacağını düşündüğünü söyleyen Bakan Probst, şöyle konuştu: “Gerçekleştirdiğimiz toplantıda odanın son derece dinamik, geleceğe yönelik fikirleri ve vizyonu olan projeleri hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Oda tarafından gerçekleştirilen projeleri dinledikten sonra iki ülke arasındaki alışverişin ve yeni stratejilerin geliştirilebileceğini, ortaklıkların oluşturulabileceğini gördük. Bu ziyaretin heyetimiz ile Bursalı iş adamları arasında daha iyi dostluklar ve iş imkanları yaratacağını ümit ediyorum.”

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ise heyete Bursa ekonomisi ve BTSO’nun faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.