İstiklal Marşının Kabulü Ve M.akif Ersoy’u Anma Günü Mesajı

İstiklal Marşının Kabulü Ve M.akif Ersoy’u Anma Günü Mesajı

AK Parti Kilis milletvekili Reşit Polat, İstiklal Marşının Türkiye Büyük Millet Meclisince kabulünün 95. Yılında olduklarını söyledi.Milletvekili Polat, İstiklal Marşını yazarak Türk milletinin gönl...

AK Parti Kilis milletvekili Reşit Polat, İstiklal Marşının Türkiye Büyük Millet Meclisince kabulünün 95. Yılında olduklarını söyledi.

Milletvekili Polat, İstiklal Marşını yazarak Türk milletinin gönlünde ebedi bir şöhret kazanmış olan Milli Şairi Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle yad ediyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğildiklerini ifade etti. Polat, “12 Mart 1921’de üç kez ayakta okunarak kabul edilen milli marşımız, 95 yıldır ay yıldızlı bayrağımıza sahip çıkmış; bütün Türkiye’nin yüreğinde ve dimağına hürmetle ve muhabbetle kalıcı bir şekilde işlemiştir.Bütün dünyanın gıptayla izlediği, hürriyet yolunda, şanlı İstiklal Mücadelesi’ne M. Akif usta kalemiyle destek vererek, Türk milletine armağan ettiği manevi mirası, dünya görüşü ve hepsinin üzerinde edebi şahsiyeti, şairliği ve kıymetli eserleri ilelebet millet vicdanında muhafaza edilecektir. İstiklal Marş’ımızın kabulünün 95. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını ve tüm dünyaya ölümsüz dizelerle seslenen İstiklal Marşı’nın unutulmaz şairi Mehmet Akif Ersoy’u yüce Türk milleti ve Aziz Kilisliler adına şükran ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun"

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.