İşten Çıkarılacak Arkadaşları İçin Kendilerini Madene Kapattı

İşten Çıkarılacak Arkadaşları İçin Kendilerini Madene Kapattı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde faaliyet gösteren özel bir kömür ocağında çalışan yaklaşık 150 işçi, arkadaşlarından 20'sinin işten çıkarılacağı haberleri üzerine iş bırakma kararı aldı. Madende ana yol...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde faaliyet gösteren özel bir kömür ocağında çalışan yaklaşık 150 işçi, arkadaşlarından 20'sinin işten çıkarılacağı haberleri üzerine iş bırakma kararı aldı. Madende ana yol üzerinde beklemeye başlayan madenciler işten çıkarılmaların durmaması halinde eylemlerinin devam edeceğini bildirdi.

    Ereğli'ye bağlı Kandilli beldesinde faaliyet gösteren özel bir kömür ocağı işletmecisi ile Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) arasında yaşanan anlaşmazlık sonrasında şirket yönetimi kömür ocağını kapatma kararı almış ve işçilere işten çıkarma yazısı göndermişti. Bunun üzerine Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu ve yöneticileri, işçilerle görüşüp eylem kararı aldı.

    Sabah, 20 işçiye yeniden işten çıkarma yazısının gitmesi üzerine sabah vardiyasına gelen yaklaşık 150 kadar işçi yerin 300 metre altında arkadaşları için iş bırakma eylemi yaptı. Yer altındaki işçilere yer üstündeki işçiler de katıldı.

    Kuyu başında basın mensuplarına açıklamada bulunan GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, işçi çıkarma olayına karşı olduklarını ve bunun için de gerekenin yapılacağını söyledi. Mutlu, TTK ile şirket arasındaki uyuşmazlıktan dolayı işçi çıkarıldığını anlatarak "Eylemimizi başlatarak bu iş yerinde çalışma hayatını durduracağız. Ya hepimiz, ya hiç birimiz olmak şartıyla düşüncemiz bu. Ya hepimiz çıkarılacağız. Ya hiç birimiz çıkarılmayacağız. Ya bu iş yeri yaşayacak, ya kapanırsa hep beraber haklarımızı alarak öyle gideceğiz. Bu işin başka bir açıklaması yok. 20 kişi 30 kişi çıkararak bu iş yeri kapatacağız diyerek bu insanları çalıştırmak büyük bir haksızlık büyük bir faciaya davetiye çıkarmaktır." diye konuştu.

    İsa Mutlu, yaptığı açıklamanın ardından kuyu başında bindiği kafesle yerin 300 metre altındaki iş bırakma eylemi yapan madencilerin yanına indi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.