İşte Aslan'ı yıkan adam!

İşte Aslan'ı yıkan adam!

Galatasaray sezonun ilk yenilgisini Hector Cuper'in öğrencilerinden aldı.

Kariyerinde çalıştırdığı 12. takım olan Orduspor'u herkesin takdir ettiği bir ekip haline getiren tecrübeli teknik adamın geçmişi büyük başarılar ile dolu.

Arjantinli teknik adam ve takımı Spor Toto Süper Lig'in ilk 6 haftasında aldığı sonuçlar ile kuşkusuz sezonun en dikkat çeken takımı haline geldi. Kariyerinde çalıştırdığı 12. takım olan Orduspor'u herkesin takdir ettiği bir ekip haline getiren tecrübeli teknik adamın geçmişi büyük başarılar ile dolu.

Teknik direktörlüğe Arjantin'de futbolu bıraktığı takım olan Huracan'da başlayan Cuper ülkesinde 4 yıl çalıştıktan sonra soluğu İspanya Ligi'nde aldı Mallorca'da aldığı sonuçlar ile adını önce La Lig'da duyurmaya başardı.

Mallorca'dan sonra Valencia'nın başına geçen Cuper mütevazi bir kadroyla takımını 2 sezon üst üste şampiyonlar ligi'nde final oynatarak ismini bu kez bütün dünyaya ezberletti.

Cuper her ne kadar bu finalleri kazanamasa da bu başarılar ona 2001 yazında İtalya Ligi'nin kapılarını açtı. İnter'de Emre Belözoğlu ve Okan Buruk ile de çalışan Cuper, mavi siyahlılarda ilk sezonunda UEFA kupasında yarı final, ikinci sezonunda ise Şampiyonlar Ligi'nde yarı final gördü.

Asıl hedefi Serie A şampiyonluğu olan Inter'i bu hedefe ulaştıramayınca Cuper'in İnter serüveni 3-1'lik Milan mağlubiyeti sonrası sona erdi.

Daha sonra kariyerinde düşüş yaşamaya başlayan Cuper, sırasıyla Mallorca, Real Betis, Parma, Gürcistan ve Aris gibi takımlarda teknik direktörlük macerasına devam etti.

27 Aralık 2012'de ise Orduspor ile anlaşarak transferiyle spor gündemine bomba gibi düştü...

TERİM'İ ÜÇÜNCÜ MAÇINDA DEVİRDİ
Orduspor'un tecrübeli teknik adamı Cuper ile FatihTerim, 2001-2002 sezonunda da karşı karşıya gelmişti. O maçta Terim'in Milan'ı Cuper'in Inter'ini deplasmanda 4-2 devirmişti. O karşılaşmada Cuper milli futbolcumuz Okan Buruk'a da forma vermişti.

Bu iki tecrübeli teknik adamın yıllar sonra karşılaştığı ilk maçta ise Galatasaray, geçtiğimiz sezon Orduspor'u ligin ikinci yarısındaki maçta 2-0 mağlup etmişti..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.